Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Matsvinnstävling

Från oktober 2016 infördes matavfallsinsamling i Vårgårda kommun.

Det slängs cirka en miljon ton matavfall i Sverige varje år.

Kostenheten har utfört och sammanställt mätningar av matsvinn hösten 2016, mätningarna inledes med en dold mätning. Tävlingen har pågått mellan vecka 41 och vecka 49. Mätningar har gjorts på samtliga F-6 skolor. Mätningar presenterades på F-6 skolorna samt på kommunens hemsida.

Tävlingen är i två delar:

•Störst minskning av matsvinn. Den skola som har minskat mängden mat från tallriksavskrap under tävlingsperioden (i procent) vinner. Vinnande skola får en ”VIP” lunch våren 2017.

•Bästa och mest kreativa idé för att minska matsvinn i skolan. Den klass/grupp som har tagit fram den bästa och mest kreativa idén när det gäller att minska matsvinnet vinner. Tävlingsbidraget kan dokumenteras via text, foto, film eller liknade. Endast ett bidrag per klass/grupp. Syftet med tävlingen är att inspirera att minska matsvinnets samt att uppmärksamma detta arbete. Samtliga tävlingsbidrag presenteras på kommunens hemsida samt ställas ut. Vinnande bidrag fick en resa till Navet i Borås.

Läs mer om Matsvinnstävling


Senast uppdaterad: 2017-12-20 17:12