Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Sporty Friday

Sporty Friday är ett projekt finansierat av Allmänna Arvsfonden och som drivs av IFK Trollhättan i samverkan med fem andra idrottsföreningar samt andra aktörer i området. Projektet riktar sig till barn och ungdomar i åldern 12-25 år samt tillhörande familjer. Sporty Friday bedrivs på Granngårdens Motionsanläggning på Lextorp, i södra delen av Trollhättan. I detta område bor många människor med utländsk bakgrund och det är även den delen av kommunen där det bor högst andel i åldern 12-25 år. Därför spelar föreningslivet här en betydelsefull roll för att bli delaktig i ett socialt sammanhang och därmed få en roll i det civila samhället. Dessutom bidrar det med stora möjligheter för barn och ungdomar att utvecklas som individer, hitta nya intressen, bygga sociala relationer, stärka hälsa och välbefinnande samt erhålla nya kunskaper. I Sporty Fridays arbete är inklusion och integration oerhört centralt.

Sporty Friday har från start varit en fantastisk succé, med ett snitt på cirka 250 ungdomar per kväll. Under skollov är intresset som störst, med cirka 400-500 besökare, vilket gör att det blir fantastiska kvällar där Granngården sjuder av liv. Det är alltid en härlig stämning, under Sporty Friday, mellan alla besökare samt medverkande aktörer vilket skapar goda relationer.

Läs mer om Sporty Friday


Senast uppdaterad: 2017-12-20 17:00