Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Tidigare folkhälsopristagare

Mellan åren 2014 och 2020 delades folkhälsopriset ut till personer, föreningar eller verksamheter i syfte att uppmärksamma och uppmuntra nyskapande och inspirerande metoder och åtgärder som på ett positivt sätt utvecklat hälsan i Västra Götaland.

Folkhälsopristagare 2020

Folkhälsopriset 2020 delas av Rosenlundsstödet samt Gullspångs IF och deras tränare Matilda Fröjd för sina viktiga insatser för en bättre folkhälsa. Föreningen Rosenlundsstödet arbetar för att hjälpa gatuprostituerade kvinnor i Göteborg och Gullspångs IF:s Matilda Fröjd engagerar sig helhjärtat i föreningens ungdomar, både på och utanför fotbollsplanen. Prisutdelning sker i samband med Regionfullmäktiges sammanträde den 1 december.

Läs mer om 2020 års pristagare genom länken nedan:

Rosenlundstödet samt Matilda Fröjd och Gullspångs IF får årets Folkhälsopris

Pris för social hållbarhet med fokus folkhälsa och mänskliga rättigheter

Från 2021 har folkhälsopriset och människorättsstipendiet bildat pris för social hållbarhet med fokus folkhälsa och mänskliga rättigheter. Läs mer om priset och hur du nominerar en person, förening eller verksamhet genom länken nedan:

Pris för social hållbarhet med fokus att främja folkhälsa och mänskliga rättigheter


Senast uppdaterad: 2021-12-07 08:13