Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Folkhälsopriset

Folkhälsopriset 2019 delades ut till Mohammed Ali av Charlotte Nordström (M) ordförande i beredningen för folkhälsa och social hållbarhet.

Varje år uppmärksammas personer, föreningar eller verksamheter för sitt engagemang för folkhälsa och jämlik hälsa. Ansökningstiden för 2020 års folkhälsopris är slut. Vinnaren presenteras under hösten.

2019 års pristagare

2019 tilldelades Mohammed Ali folkhälsopriset för sitt stora engagemang för och tillsammans med unga i Hammarkullen. Mohammed Ali beskrivs som en trygg person som alltid ställer upp; en förebild för ungdomar i Hammarkullen som inspirerar till att våga tro på sina drömmar. 
Läs reportaget om Mohammed och fritidsgården här

Tre personer står bredvid varandra framför en tegelvägg. Charlotte Nordström (M) ordförande i beredningen för folkhälsa och social hållbarhet står till vänster och håller i ett inramat diplom. I mitten står pristagare Mohammed Ale som håller i en blombukett. Till höger står Annika Tännström (M) ordförande i regionfullmäktige.
Fotograf: Thomas Schulz Rohm

Charlotte Nordström (M) ordförande i beredningen för folkhälsa och social hållbarhet tillsammans med pristagare Mohammed Ale och Annika Tännström (M) ordförande i regionfullmäktige.

Tidigare folkhälsopristagare

Vinnaren av 2018 års folkhälsopris gick till Borås Fältrittklubb för deras fantastiska arbete för att främja psykisk hälsa hos barn. 
Läs om deras prisbelönta arbete här
Läs reportaget om Borås Fältrittklubb i VGRfokus här

2017 vann Hushållningssällskapet Väst.
Läs om deras prisbelönta arbete här

2016 – Göteborgsvarvet, ”Ett varv för jämlik hälsa”

Villkor för folkhälsopriset

  • Folkhälsopriset kan sökas av enskilda personer, ideella föreningar, organisationer och institutioner. Priset beviljas endast vid ett tillfälle och avser ej finansiering av regelbundna studier vid universitet och högskola.
  • Ansökan ska avse folkhälsoarbete som ryms inom beredningen för folkhälsa och social hållbarhets uppdrag och mål för arbetet med social hållbarhet och jämlik hälsa
  • Ska ha en västsvensk anknytning
  • Priset kan inte beviljas till redan offentligt finansierad verksamhet

Folkhälsopriset Skaraborg 

Varje år uppmärksammar östra hälso- och sjukvårdsnämnden föreningar, organisationer eller verksamheter för sitt engagemang för folkhälsan i Skaraborg. Insatsen ska vara till nytta för invånarna i Skaraborg på grupp- eller samhällsnivå. Priset är på 30 000 kronor och ansökan ska vara inskickad senast 23 oktober 2020.
Läs mer och ansök om Folkhälsopriset Skaraborg här. 

Agneta Eriksson

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Catarina Åsberg

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2020-10-20 14:53