Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Västra Götalandsregionens folkhälsopris

Du som arbetar för att förbättra folkhälsan varmt välkommen att söka Västra Götalandsregionens folkhälsopris. Under våren 2020 pågår ett utvecklingsarbete av folkhälsopriset. Mer information om utlysning kommer att publiceras här i sluten av mars.

2019 års pristagare

I år tilldelades Mohammed Ali folkhälsopriset för sitt stora engagemang för och tillsammans med unga i Hammarkullen. Mohammed Ali beskrivs som en trygg person som alltid ställer upp; en förebild för ungdomar i Hammarkullen som inspirerar till att våga tro på sina drömmar.
Läs om Mohammeds arbete här
Läs reportaget om Mohammed och fritidsgården här

Tre personer står bredvid varandra framför en tegelvägg. Charlotte Nordström (M) ordförande i beredningen för folkhälsa och social hållbarhet står till vänster och håller i ett inramat diplom. I mitten står pristagare Mohammed Ale som håller i en blombukett. Till höger står Annika Tännström (M) ordförande i regionfullmäktige.
Fotograf: Thomas Schulz Rohm

Charlotte Nordström (M) ordförande i beredningen för folkhälsa och social hållbarhet tillsammans med pristagare Mohammed Ale och Annika Tännström (M) ordförande i regionfullmäktige.

Tidigare folkhälsopristagare

Vinnaren av 2018 års folkhälsopris gick till Borås Fältrittklub för deras fantastiska arbete för att främja psykisk hälsa hos barn. 
Läs om deras prisbelönta arbete här
Läs reportaget om Borås Fältrittklubb i VGRfokus här

2017 vann Hushållningssällskapet Väst.
Läs om deras prisbelönta arbete här

2016 – Göteborgsvarvet, ”Ett varv för jämlik hälsa”

2015 – Anna-Lena Kjellman, ”Träna på hemmaplan”

2014 – Hushållningssällskapet Väst

Agneta Eriksson

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Catarina Åsberg

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2020-03-30 15:42