Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Forskning och innovation

Västra Götalandsregionen stödjer satsningar inom forskning och innovation där parter från akademi, näringsliv och offentlig sektor tillsammans skapar förutsättningar för sysselsättning i Västsverige och internationell konkurrenskraft.

Inom utpekade styrkeområden och industriella kluster ger Västra Götalandsregionen stöd till forsknings- och innovationsmiljöer, strategiska samverkansprojekt samt test och demonstration där nya idéer kan omsättas i praktik. Västra Götalandsregionen prioriterar också satsningar som lockar forskare, studenter, ny kompetens och internationell finansiering till Västra Götaland.

Västra Götaland har goda förutsättningar att vara en ledande kunskapsregion i Europa. Här finns fem lärosäten, starka forskningsmiljöer, huvudkontoret för Sveriges samlade institutssektor samt framgångsrika miljöer för entreprenörskap och innovation. Globala kunskapsintensiva företag är med och bidrar till att Västra Götaland rankas som en av de mest innovativa regionerna i Europa.

Stöd från program

Det stöd som Västra Götalandsregionen kan ge inom forskning och innovation finns till stor del samlat i programform:


Senast uppdaterad: 2022-05-11 06:57