Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Inkubatorer och Science Parks

Foto från Lindholmen Science Park

I Västra Götaland finns åtta inkubatorer och sex science park som stödjer utveckling och innovation hos företag, akademi, institut och samhällsaktörer.

Inkubatorer

Har du en idé som du tror kan utvecklas till ett framgångsrikt företag? I så fall kan en inkubator vara en hjälp på vägen. 

En inkubator har till uppgift att underlätta för nystartade tillväxt- och kunskapsföretag genom rådgivning, hjälp med patent, finansiering med mera. 

Inkubatorkompetens

Inkubatorkompetens är ett nätverk i Västsverige med målet att öka förmågan till överlevnad och tillväxttakten i de bolag som sitter i inkubatorerna. Det sker bland annat genom att stärka samarbetet och skapa möjligheter till erfarenhetsutbyte mellan inkubatorerna i nätverket.

Inkubatorer som Västra Götalandsregionen finansierar

Brewhouse Incubator

Chalmers Ventures AB

GU Ventures AB

Borås INK

Founders Loft

Science Park Skövde

Innovatum Science Park

Sahlgrenska Science Park

Science Parks

Västra Götalands sex science parks utgör tillsammans ett unikt system för innovation. Där kan små och stora företag, akademi, institut och andra samhällsaktörer samlas i gemensamma ansträngningar för att möta aktuella samhällsutmaningar och stärka Västsveriges konkurrenskraft. De ligger i anslutning till lärosäten i Västra Götaland och består som regel av:

  • inkubator
  • science parks med support för små och medelstora företag
  • projektarena för större FoU-program och projekt.

Fokusområdena för science parks relaterar till Västra Götalandsregionens prioriterade områden och till det lokala näringslivet och industri.

Science parks som Västra Götalandsregionen finansierar

Science Park Skövde

Innovatum Science Park

Johanneberg Science Park

Lindholmen Science Park 

Sahlgrenska Science Park

Science Park Borås 

 

Sophia Litsne

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2021-03-02 08:44