Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allvarlig coronavirus-smitta i samhället

Minska smittspridningen genom att hålla avstånd till andra och stanna hemma vid minsta förkylningssymptom. Kontakta vården om du känner dig mycket sjuk.

Aktuell information om covid-19 (VGR)

Welcome Center: "Det var svårt att hitta nya vänner"

Det var en svår omställning för Nadia att behöva fly från sitt hemland. Men nu efter att ha bott i Götene i 2,5 år upplever hon att livet är väldigt bra. Tack vare att hon lyckats hitta vänner och lärt sig svenska.

Nadia kom som flykting till Sverige under sommaren 2015 och blev direkt placerad i Götene kommun. Anledningarna till varför hon och hennes familj valde att fly till Sverige var många. Förutom att de hade hört att Sverige hade fin natur så var det viktigt för dem att det fanns lagar emot diskriminering, vilket saknades i deras hemland Syrien.

Att hitta nya vänner

Svenskan var till en början väldigt svårt för Nadia att lära sig, vilket gjorde att det tog ett tag innan hon kände att Götene var hennes hem.

Men nu upplever hon att det börjar bli mycket lättare att hitta vänner i Götene. Och hon är gärna med på de arrangemang som kommunen ordnar.

Hon är även engagerad i Support Group Götene och kvinnogruppen. Vilket har varit en stor faktor till att hon upplever att hennes vardag är väldigt bra i Götene. Kvinnogruppen arbetar tillsammans för att stärka varandra och hitta på aktiviteter för barn och familjer.

- Det är mycket lättare att bo i Sverige nu när jag kan svenska bättre, säger Nadia.

Götene har allt

Trots att Götene är en liten ort upplever Nadia att allt som hon och hennes familj behöver finns här. Men får hon drömma så önskar hon ett stort lekland där alla barn i kommunen kan leka tillsammans.

- Jag brukar rekommendera Götene för alla mina vänner, säger Nadia

Artikelserie

Denna artikel är en del i serien "Mitt nya liv i Götene". Där nya Götenebor berättar sina historier för att skapa ett nytt liv i Götene.

Senast uppdaterad: 2018-06-13 14:08