Arbetsstipendium

Syftet med stödet

Västra Götalandsregionens kulturnämnd inbjuder alla yrkesverksamma kulturarbetare bosatta i Västra Götalandsregionen till att ansöka 15 stycken arbetsstipendier á 100.000:- i syfte att såväl skapa som vidga möjligheterna för det fria kulturlivet att fritt kunna fortsätta utvecklas, invecklas och expandera i sin egen takt, form och ton.

Vem kan söka stödet?

Samtliga kulturarbetare inom skiftande konstområden, bosatta och yrkesverksamma inom Västra Götalandsregionen både kan och bör söka; dvs konstnärer, författare, formgivare, tonsättare, dansare, skådespelare, manusförfattare, musiker, konsthantverkare, filmare, regissörer, poeter, serietecknare, översättare, ljudkonstnärer, performance-artister med många flera är varmt välkomna att ansöka! Du kan få arbetsstipendium tre år i rad.

Behandling och beslut:

Kulturnämnden beslutar utifrån juryförslagen på nämndmötet i början av juni varje år.

Urval och beslut av arbetsstipendierna görs av en för ändamålet tillsatt expertjury med specialkompetenser inom konst, konsthantverk, litteratur, dans, teater, film musik, scenkonst, ljudkonst med mera.

Juryn utgörs av:

  • Magnus Nygren – musik 
  • Cecilin Gelin  – konst
  • Anna-Stina Lindén Ivarsson – form och design
  • Michele Collins – scenkonst och teater
  • Annika Ruth Persson – litteratur

Ansökningen för 2018 års stipendier är stängd. Vi öppnar åter för ansökningar till 2019 års stipendier under nästa år. Håll utkik här på hemsidan eller följs oss på Twitter för enklare information.

https://twitter.com/vgrkultur

2018 års stipendiater offentliggörs i samband med kulturnämndens sammanträde i juni.

Information om ansökan 2017

Från och med 2017 kommer vi inte att annonsera ut arbetsstipendier och kulturstipendier i papperstidningar. Du kan istället hitta information om utlysning av stipendier i våra sociala medier och på vår hemsida.

Dan Fröberg

Regionutvecklare – Gästateljéer och stipendier
Telefonnummer
Tillgänglig mån-ons