Nyheter

Är du kulturaktör och verksam i Västra Götaland? Är du intresserad av att arbeta i EU-projekt eller planerar att genomföra en ansökan? Välkommen till ett informationstillfälle med TILLT den 28 augusti, där du får en översikt av aktuella och kommande utlysningar inom Kreativa Europa.

Kulturnämnden har förlängt avtalet om kultursamarbete med North East England. Det är tredje gången som avtalet förlängts och liksom tidigare avtal löper det på tre år.

Sverige var världsledande inom varvsindustrin under flera hundra år, men nästan inga spår finns kvar från epoken ute vid Lindholmspiren. En animatör, en regissör och en programmerare från Studio Jox/FilmEpidemin återskapar varvsmiljön med VR-teknik så att besökare kan kliva in i historien och uppleva varvsepoken. Se filmen här!

EU har utsett 2018 till ett europeiskt kulturarvsår. Syftet är att visa på kulturarvets betydelse för den kulturella mångfalden och interkulturell dialog, men även för ekonomin och för EU:s förbindelser med andra länder. Under kulturarvsåret 2018 ordnas aktiviteter och evenemang över hela Europa. Här kan du läsa om vad som händer i Västra Götalandsregionen under kulturarvsåret.

Stödet ska gå till svensk översättning av litterära verk (prosa, poesi, essä, dramatik, fakta, barn- och ungdomsböcker) och söks av bokförlag tillsammans med författare.

För fjärde året i rad utlyser Västra Götalandsregionens kulturnämnd projektmedel för att välkomna flyktingar med kultur. För 2018 utlyser kulturnämnden 3 250 000 kronor som ska gå till det fria kulturlivet, folkhögskolor och civilsamhällets aktörer för att genomföra kulturinsatser tillsammans med flyktingar i Västra Götaland. Stödet syftar till att stärka integrationen och främja den interkulturella dialogen i Västra Götaland.