Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Filmpolitiskt toppmöte i Västra Götaland

Klassisk textbild

Den 26 januari, filmfestivalens första dag, bjuder Västra Götalandsregionen och Göteborg Film Festival in till ett Filmpolitiskt toppmöte i Göteborg.

Landets nationella och regionala politiker, tjänstemän, regionala produktions- och resurscentrum samt utvalda representanter för filmbranschen ska samlas för att diskutera den framtida svenska filmpolitiken.

Konferensen äger rum fredagen den 26 januari 2018, samma dag som filmfestivalen inleds.

Det Filmpolitiska toppmötet kommer att streamas och du kan se det här.

2017 genomförde regeringen den största förändringen av den svenska filmpolitiken på 50 år – den tidigare filmavtalsmodellen skrotades och ersattes med en ny, statlig filmpolitik. Därmed väcktes behovet av en kvalificerad politisk diskussion om den nya filmpolitiken och vad den egentligen innebär.

Med konferensen Filmpolitiskt toppmöte 2018 visar regionerna att man är en del av den nationella filmpolitiken och bereder vägen för en kontinuerlig dialog mellan stat, region och kommun i de frågor som rör filmens visioner, mål och framtid.

Filmpolitiskt toppmöte - program

41:a Göteborg Film Festival

Göteborg Film Festival pågår under elva dagar och visar 400 filmer för runt 130 000 besökare. Festivalen arrangerar också ett stort antal publika seminarier och står som värd för branschmötesplatsen Nordic Film Market, som lockar deltagare från hela världen. Västra Götalandsregionen är en av finansiärerna till Göteborg Film Festival.

26 jan - 5 feb 2018
www.goteborgfilmfestival.se

Senast uppdaterad: 2018-08-30 13:54