Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Gästateljé i Beijing, Kina

Västra Götalandsregionens kulturnämnd utlyser en gästateljévistelse i Beijing, Kina. Stödets syfte att erbjuda kulturarbetare möjlighet till att under en tid arbeta och verka i nya spännande miljöer.

Vem får söka stödet?

Alla yrkesverksamma konstnärer och konsthantverkare bosatta i Västra Götalandsregionen har möjlighet att söka gästateljévistelsen.

Ansökningsförfarande

Ansökningen för 2019 års stipendier är öppen tom. 17 december.

Skriv ett personligt brev som beskriver din konstnärliga verksamhet och motivering till val av plats, 4-6 bilder och CV. Max en A4. Skicka din ansökan till:

Regionens Hus Box 1091 405 23 Göteborg

Märk brevet med: "Gästateljé 2019 PLATS"

Behandling och beslut

Urval och beslut gällande gästateljévistelserna görs av en för ändamålet tillsatt expertjury på två personer med specialkompetenser inom konst, konsthantverk och relaterat.

Redovisning

En kort rapport ska skickas till koncernavdelning kultur efter avslutad vistelse.

Specifikationer

Till stipendievistelsen ingår även flygresa Sverige/Kina tur- och retur samt en månatlig stipendiesumma på 11.000Y. Summan utbetalas till stipendiaten en gång per månad, det vill säga totalt två gånger under vistelsen.

Om ateljén

Den kombinerade gästateljén och bostaden ligger centralt i Beijing, inlemmad i utkanten av det så kallade "Caochangi Art Zone"; ett konstkvarter skapat av konstnären Ai Weiwei, där ett flertal erkända kinesiska konstnärer både bor och verkar. Området inhyser även en rad internationella gallerier.

Tidigare stipendiater för gästateljévistelser

Stipendier för gästateljévistelser 2018

Dan Fröberg

Regionutvecklare – Gästateljéer och stipendier
Telefonnummer
Tillgänglig mån-ons
Senast uppdaterad: 2019-03-12 12:21