Gästateljé i Belgrad, Serbien

Västra Götalandsregionens kulturnämnd utlyser en gästateljévistelse i Belgrad, Serbien. Stödets syfte är att erbjuda kulturarbetare möjlighet till att under en tid arbeta och verka i nya spännande miljöer.

Vem får söka stödet?

Alla yrkesverksamma konstnärer och konsthantverkare bosatta i Västra Götalandsregionen har möjlighet att söka gästateljévistelsen.

Ansökningsförfarande

Ansökningen för 2019 års stipendier är öppen tom. 17 december.

Skriv ett personligt brev som beskriver din konstnärliga verksamhet och motivering till val av plats, 4-6 bilder och CV. Max en A4. Skicka din ansökan till:

Regionens Hus Box 1091 405 23 Göteborg

Märk brevet med: "Gästateljé 2019 PLATS"

Behandling och beslut

Urval och beslut gällande gästateljévistelserna görs av en för ändamålet tillsatt expertjury på två personer med specialkompetenser inom konst, konsthantverk och relaterat.

Redovisning

En kort rapport ska skickas till koncernavdelning kultur efter avslutad vistelse.

Specifikationer

Till stipendievistelsen ingår även flygresa Sverige/Serbien tur- och retur samt en månatlig stipendiesumma på 10.000 sek. Summan utbetalas till stipendiaten en gång per månad, det vill säga totalt två gånger under vistelsen.

Om ateljén

Ateljélägenheten är centralt belägen i ett lugnt område, med gångavstånd till både parker, affärer samt en stor Farmer's Market med färsk frukt och grönsaker. Internetuppkoppling finns.

Tidigare stipendiater för gästateljévistelser

Stipendier för gästateljévistelser 2018

Dan Fröberg

Regionutvecklare
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2019-03-12 12:22