Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Gästateljé i Kapstaden, Sydafrika

Fotograf: Dan Fröberg

Västra Götalandsregionens kulturnämnd utlyser en gästateljévistelse i Kapstaden, Sydafrika, under perioden 1/6-31/7 2019. Stödets syfte att erbjuda kulturarbetare möjlighet till att under en tid arbeta och verka i nya spännande miljöer.

Vem får söka stödet?

Alla yrkesverksamma konstnärer och konsthantverkare bosatta i Västra Götalandsregionen har möjlighet att söka gästateljévistelsen.

Ansökningsförfarande

Ansökningen till Kapstaden är öppen tom. 15/4 2019.

Skriv ett personligt brev som beskriver din konstnärliga verksamhet och motivering till val av plats, 4-6 bilder och CV. Max en A4. Skicka din ansökan till:

Regionens Hus Box 1091 405 23 Göteborg

Märk brevet med: "Gästateljé 2019 Kapstaden"

Behandling och beslut

Urval och beslut gällande gästateljévistelserna görs av en för ändamålet tillsatt expertjury på två personer med specialkompetenser inom konst, konsthantverk och relaterat.

Redovisning

En kort rapport ska skickas till koncernavdelning kultur efter avslutad vistelse.

Specifikationer

Till stipendievistelsen ingår även flygresa Sverige/Sydafrika tur- och retur samt en månatlig stipendiesumma på 12.000:-  Summan utbetalas till stipendiaten en gång per månad, det vill säga totalt två gånger under vistelsen.

Om ateljén

En nyinstiftad gästateljé i Kapstaden, Sydafrika, belägen i det spännande ateljéhuset Greatmore Art Studios, 47-49 Greatmore Street, Woodstock, Cape Town; en mycket stimulerande plats att arbeta och verka i.

Till vistelsen hör även ett större bostadsrum i ett hus vilket hör till Greatmore Art, beläget cirka 20 minuters cykelavstånd från ateljén. Huset delas med några andra gästkonstnärer; det vill säga eget rum, men delat kök, badrum och tvättstuga.

Senast uppdaterad: 2019-05-14 07:55