Mänskliga rättigheter
Regionstyrelsens beredning för mänskliga rättigheter har i uppdrag att vara initiativtagare, förslagsställare, remissorgan och rådgivare när det gäller mänskliga rättigheter i Västra Götalandsregionen.
Tillsammans med företrädare för verksamheter inom Västra Götalandsregionen, kommuner, myndigheter och frivilligorganisationer ska beredningen utveckla metoder för arbetet med mänskliga rättigheter, följa upp och sprida erfarenheter.
VGR:s verksamhet ska präglas av delaktighet, jämlikhet, transparens och möjlighet till ansvarsutkrävande.
Här kan du läsa om regionstyrelsens beredning för mänskliga rättigheter.
Här finns Information till föreningar och/eller organisationer som beviljades organisationsstöd 2020 genom Västra Götalandsregionens beredning för mänskliga rättigheter, med anledning av coronavirusinfektion covid-19.
Vallitseva tilanne voi vaikuttaa hankkeisiin ja toimintoihin ja merkitä jatkossa toiminnoille vaikeuksia saavuttaa asetetut tavoitteet ja tunnukset. Uskomme, että pystymme yhdessä käsittelemään syntyviä ongelmia asiantuntevalla tavalla ja pitämään yllä jatkuvaa dialogia. Käänny vastaavan käsittelijän puoleen sosiaalisen kestävyyden osastolla keskustellaksesi mahdollisesta budjetin ja tilityksen/seuranta-aikojen tarkistuksesta.
Varje år delar Västra Götalandsregionen stipendium till aktiva idrottare med funktionsnedsättning, lag eller ledare/idrottsguide. Utlysningen för 2021 års stipendium är den 1 mars-31 mars.
Tolv mål med tillhörande åtgärder och indikatorer som följs upp. Det hittar du i VGR:s handlingsplan för mänskliga rättigheter. Sveriges enda!
Här kan du läsa mer om organisationsstöd, verksamhetsstöd och vårt pris och stipendium.
West Pride är en årlig hbtqi-festival som lockar många besökare. 2021 års festival har flyttats till hösten, preliminära nya datum är 27 september till 3 oktober.
Vi erbjuder webbutbildning i barnrätt, i "För varje människa" - VGR:s plan för mänskliga rättigheter och bemötande av personer med funktionshinder. Dessutom finns en fördjupningsutbildning i mänskliga rättigheter.
Beredningen för mänskliga rättigheter har fem samråd där beredningen politiker träffar företrädare för organisationer och civilsamhället. Samråden är forum där deltagarna bidrar med erfarenhet, perspektiv och kunskap utifrån sina olika roller.
Att arbeta människorättsbaserat innebär att göra en analys av vilka mänskliga rättigheter verksamheten ansvarar för och se till så att det följs upp. Här hittar du en film och vi berättar om några pilotprojekt.
Här kan du läsa om praktikplatser på avdelningen, samt om möjligheten att skriva uppsats om arbetet med mänskliga rättigheter och folkhälsa.
Här hittar du information om tillgänglighet i din vardag, så att du kan avgöra om du kan besöka platsen. Tillgänglighetsdatabasen är unik i Sverige.
Senast uppdaterad: 2017-03-07 12:48