Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ekonomiska stöd

Här hittar du information om hur du kan söka ekonomiska stöd kopplade till mänskliga rättigheter och social hållbarhet: organisationsstöd och verksamhetsstöd.

Organisationsstöd

Organisationsstöd är ett treårigt stöd som kan delas ut till organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning och patientföreningar.

Den 6 december 2018 beslutade kommittén för mänskliga rättigheter om organisationsstöd för 2019.

Protokollsutdrag - 6 december 2018

Organisationsbidrag 2019

För dig som vill söka stöd

Ansökningsperioden för organisationsstöd 2020-2022 är öppen från den 11 september till den 15 oktober 2019. Mer info om ansökningsprocessen kommer inom kort. Välkommen med din ansökan! Regionstyrelsen beslutar om organisationsstöd i december 2019.

Riktlinjer för organisationsbidrag


Verksamhetsstöd

Verksamhetsstöd är ett treårigt stöd som kan delas ut till organisationer som arbetar för att främja mänskliga rättigheter för:

  • barn
  • nationella minoriteter (judar, romer, sverigefinnar, samer och tornedalingar)
  • hbtq-personer
  • personer med funktionsnedsättning (begränsat till paraplyorganisationer).

Syftet med bidraget är att stödja ideella organisationers långsiktiga, regionala och systematiska arbete med mänskliga rättigheter. Varje år görs en uppföljning av föreningarnas arbete i form av en skriftlig rapportering och dialogmöten med föreningarna.

För dig som vill söka stöd

Ansökningsperioden för verksamhetsstöd 2020-2022 är öppen från den 11 september till den 15 oktober 2019. Mer info om ansökningsprocessen kommer inom kort. Välkommen med din ansökan! Regionstyrelsen beslutar om verksamhetsstöd i december 2019.

Riktlinjer för verksamhetsbidrag

Vania Costa Timback

Organisationsstöd
Telefonnummer

Fredrik Carlson

Verksamhetsstöd
Telefonnummer

Emma Broberg

Projektstöd
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2019-06-25 13:28