Tyck till om forskningsprojekt

Flaggor i Prideparaden

Den 14 augusti klockan 14.15-16.00 får du veta mer om hbtq-diplomeringar och dessutom träffa två forskare ska ta reda på hur patienter och medarbetare upplever Västra Götalandsregionens hbtq-diplomering.

Under den första delen av seminariet får du lyssna på Kunskapscentrum för sexuell hälsa som berättar hur en hbtq-diplomering går till och vad du kan förvänta dig av en verksamhet som genomgått en hbtq-diplomering.

Under den andra delen av seminariet får du träffa Elin Lundsten och Evelina Johansson som ska forska om erfarenheter av hbtq-diplomerade verksamheter, på uppdrag av kommittén för mänskliga rättigheter. Vi ställde ett par frågor till forskarna:

Varför ska jag komma på hearingen?

- Studien startar i höst, så om du kommer på hearingen får du veta hur vi har tänkt och kan ge input på hur studien ska gå till. Vi vill ta del av dina erfarenheter och kunskaper!

Vad kommer jag att få tycka till om?

- Vi kommer att vilja diskutera några av våra grundläggande frågor i studien med er. Vad innebär det till exempel att ha hbtq-kompetens? Hur påverkar det bemötande och arbetsmiljö? I den här studien letar vi efter personer som har sökt sig till eller jobbar på hbtq-diplomerade verksamheter i Västra Götalandsregionen. Så vi vill också ha tips på hur vi når personer som aktivt har sökt sig till hbtq-diplomerade mottagningar.

14 augusti 14.15-16.00: Vad innebär Västra Götalandsregionens hbtq-diplomering? Följt av en hearing för ett forskningsprojekt (Artisten, C310)

Har du besökt eller funderat på att besöka en hbtq-diplomerad vårdverksamhet och undrat över vad det innebär för dig som patient? Under den första fristående delen får du möjlighet att få veta hur en hbtq-diplomering går till samt vad du kan förvänta dig av en verksamhet som genomgått en hbtq-diplomering. Under den andra delen får du träffa två forskare som kommer att studera upplevelser av hbtq-diplomeringen bland patienter och personal och ge sina synpunkter på den kommande studien.

Språk: Svenska

Närhälsan Kunskapscentrum för sexuell hälsa och Västra Götalandsregionen avdelning mänskliga rättigheter

Senast uppdaterad: 2018-08-01 13:49