Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Mänskliga Rättighetsdagarna i Göteborg – tema demokrati och mänskliga rättigheter

Västra Götalandsregionen (VGR) är en av värdarna för den nationella konferensen Mänskliga Rättighetsdagarna som i år arrangeras i Göteborg den 6–7 december. VGR kommer delta i konferensen på flera sätt, bland annat genom en monter, flera seminarier och som konferensdeltagare. Konferensen är ett tillfälle för kompetensutveckling och nätverkande, för både anställda på VGR och för allmänheten.

Temat för Mänskliga Rättighetsdagarna i år är: Demokrati + mänskliga rättigheter = sant!
2021 firar svensk demokrati 100 år, men i realiteten är vår demokrati betydligt yngre än så. Mänskliga Rättighetsdagarna i Göteborg kommer att uppmärksamma jubileumsåret genom att lyfta både de möjligheter och de utmaningar som demokratin utgör för uppfyllandet av allas mänskliga rättigheter.

Förhoppningen är att konferensen kan anordnas fysiskt på Svenska Mässan med vissa digitala inslag. Arrangören följer emellertid utvecklingen av Coronapandemin och anpassar sig efter rådande restriktioner och smittläge.

Program 

Här kan du ta del av årets program 

Västra Götalandsregionens seminarium

  • Från globala mål till regionala insatser
  • Digitalisering – möjligheter och farhågor?
  • Trans, idrott och demokrati - hur kan transpersoners rätt till idrott och demokrati stärkas?
  • Västra Götalandsregionens arbete för att vaccinera socialt utsatta och svårnådda grupper mot covid-19
  • Hur kan vi bli bättre på att skapa musiebesök för neuropsykiatriska funktionsnedsättningar?

Köp din biljett här - rabatt innan 15 oktober

Biljetter till konferensen finns att köpa här - du får 10 % rabatt om du bokar innan 15 oktober

Här kan du som är anställd på Västra Götalandsregionen boka din biljett - du får 25 % rabatt om du bokar innan den 15 oktober

Vill din förvaltning vara med i montern?

Olika förvaltningar är välkomna att vara med i montern som kommer vara en mötesplats för ett regionalt engagemang för mänskliga rättigheter och social hållbarhet.

Konferensen är Nordens största forum för praktiker, forskare, myndigheter, politiker och ideellt engagerade som arbetar med eller vill lära mer om mänskliga rättigheter. Syftet med arrangemanget är att öka kunskapen om mänskliga rättigheter och att lyfta dem högre upp på den politiska dagordningen.

Kontaktpersoner för frågor

Maria Talja – projektledare VGR
maria.talja@vgregion.se

Ellen Bergbom – konferensansvarig VGR
ellen.bergbom@vgregion.se


Senast uppdaterad: 2021-09-23 09:42