Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Samordnare för arbetet med mänskliga rättigheter

Sara Widin Dahlström, MR-samordnare på Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Genom regionfullmäktiges handlingsplan för mänskliga rättigheter uppmuntras förvaltningar- och bolagsledningar inom Västra Götalandsregionen utse en samordnare för arbetet med mänskliga rättigheter.

Tanken med samordnarrollen är att vara ett stöd till förvaltnings- eller bolagsledningen genom att exempelvis samordna arbetet för mänskliga rättigheter, samordna utbildning för medarbetare och ingå i ett regionalt nätverk med andra samordnare i Västra Götalandsregionen. Nätverket startade våren 2017 och träffas ungefär 3 - 4 gånger per år. Genom nätverket får samordnarna bland annat information om arbetet med regionfullmäktiges handlingsplan för mänskliga rättigheter, möjlighet till erfarenhetsutbyte och kan dela goda exempel med andra förvaltningar och bolag. Rollen kan även samordnas med rollen som ombud för barnets rättigheter.

Kommande nätverksträff 2020

Nästa nätverksträff är planerad till 6 maj 2020. Mer information kommer under våren! 

Avdelning social hållbarhet
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2018-05-22 16:10