Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Stipendiater 2014

Motverkar främlingsfientlighet i Fyrstadsområdet

Integrationsforum mot rasism är en paraplyorganisation som består av flera delar. Bland annat ett kvinnokulturhus, en ungdomskommitté mot rasism och ett medborgarforum där invånare i segregerade områden får tycka till om sin stadsdel. Integrationsforum startade för att motverka rasism och främlingsfientlighet i Fyrstadsområdet och fungera som antidiskrimineringsbyrå och folkrörelseforum. De senaste åren har man även gett stöd till flyktingmottagningen i området.

Praktiskt stöd till papperslösa

Ingen människa är illegal är ett nätverk som ger stöd till papperslösa. Det kan handla om allt från boende till kollektivtrafikkort och kläder. Nätverket följer även med till läkare, ordnar skolplatser och bistår gömda med juridisk hjälp. De hämtar mat och bröd som blivit över från affärer och bagerier för att dela ut till papperslösa. Nätverket anordnar även aktiviteter och läger för gömda barn och driver opinion i asylfrågor.

Soppkök och stöd till utsatta

Svenska Franciskushjälpen är en ideell hjälporganisation, inriktad på socialt arbete. Varje lördag arrangerar föreningen soppkök i Brunnsparken i Göteborg. Målgruppen är särskilt utsatta grupper, som fattiga barnfamiljer, hemlösa och papperslösa. Föreningen arbetar även bland annat även med att stödja personer i människohandel, fältarbete och stöd i kontakten med myndigheter, domstol, sjukvård och andra länders konsulat.

Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:27