Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Stipendiater 2015

Västra Götalandsregionens kommitté för mänskliga rättigheter utlyser årligen ett människorättsstipendium á 100 000 kronor. 2015 fick återigen 3 stipendiater dela lika på pengarna.

Marianne Barrljung från Röda Korset i Vänersborg

Röda Korsets volontärer strävar efter att migranterna på Sveriges största asylboende skall få kontakt med svenskar och det svenska samhället samt lära sig språket för en snabbare integration. Dessutom finns en av Västsveriges ärendegrupper i Vänersborg vilken bidrar till att söka efter försvunna familjemedlemmar.

Made in Backa får ett stipendium

Made in Backa är en tidning som skrivs av ungdomar i stadsdelen Backa i Göteborg. Verksamheten genomför även seminarier, föreläsningar, kurser och studieresor för att öka ungdomarnas kunskap om olika aktörer i samhället. Made in Backa ger unga kunskap om samhället och varandra och utvecklar ungas språkkunskaper. Verksamheten startade 2010 och har en anställd.

Göteborgskooperativet för Independent Living 

Göteborgskooperativet för Independent Living (GIL) samordnar personlig assistans och ägnar sig åt socialpolitiskt arbete för att förbättra situationen för personer med funktionsnedsättning. GIL har genomfört flera kampanjer för att med humor lyfta situationen för personer med funktionsnedsättning.

Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:27