Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Parasportstipendium

Västra Götalandsregionens parasportstipendiater 2019.
Västra Götalandsregionens parasportstipendiater 2019. Från vänster: Anette Hallgren, Team motogirls; Ulf Lindström som tog emot stipendiet för sin son Aaron, alpin skidåkning; Jesper Widmark (tränare) och Rodgers Prince, rullstolsbasket; Lars Olsson och Christer Larsson från IKO Grunden, parafotboll; Carina Liljesand, ordförande i beredningen för mänskliga rättigheter. Therese Gybäck, fotbollsledare i Fässbergs IF och Cajsa Stadler som spelar bordtennis kunde tyvärr inte vara med på stipendieutdelningen.

Varje år delar Västra Götalandsregionen ut 150 000 kronor i stipendium till aktiva idrottare med funktionsnedsättning, lag eller ledare. Syftet med stipendiet är att uppmärksamma personer som har gjort utmärkta prestationer och som är förebilder för andra att börja idrotta. Ansökningsperioden för 2020 års stipendium är slut. Vinnande personer och lag presenteras under hösten 2020.

Stipendiater 2019

Pressmeddelande: Fantastiska förebilder delar på 150 000 kronor

En film om parasportstipendiet

Vi har bett två tidigare stipendiater berätta om vad stipendiet har betytt för dem. I filmen träffar vi Peter och Nicolina som har var sin berättelse. Filmen finns textad på svenska och engelska, och hörsel- och syntolkad.

Alla filmerna ses bäst i helskärmsläge på en dator.

Med svensk text

Med engelsk text

Med hörseltolkning

 

Med syntolkning

 

Riktlinjer för stipendiet

Läs mer om hur du nominerar eller ansöker, hur nomineringarna bedöms och vem som fattar beslut i riktlinjerna:

Riktlinjer för stipendier

Vania Costa Timback

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2017-08-15 10:45