Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Västra Götalandsregionen deltar i West Pride

Regiondirektör Ann-Sofi Lodin och många andra medarbetare går i prideparaden.

Västra Götalandsregionen har sedan flera år aktivt deltagit i West Pride och är en av festivalens bidragsgivare och samarbetspartners.

Den 3 – 7 juni 2020 var planen att genomföra West Pride och regnbågsparaden. Men beroende på den rådande pandemin är West pride inställt iår. Eventuellt kommer några mindre arrangemang ske under året men vi återkommer om detta.  

För ytterligare info www.westpride.se 

Syftet med Västra Götalandsregionens medverkan är att visa på att vi är ett föredöme och en föregångare i arbetet med mänskliga rättigheter, jämlikhet och mångfald. Ett ytterligare syfte är att visa hur vi arbetar för att förbättra hbtq-personers livssituation i Västra Götaland.

Västra Götalandsregionen var engagerad i West Pride 2019 på flera sätt. I Pride Park hade VGR ett stort tält där besökarna fick träffa representanter från Västtrafik, Kunskapscentrum för sexuell hälsa, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Rättspsykiatrin, Lundströmmottagningen, 1177 Vårdguiden, Folktandvården, Patientnämnden, avdelning social hållbarhet och koncernavdelning kultur. Närhälsan fanns dessutom på plats med en SRHR-buss (SRHR är en förkortning för sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter).

Den 15 juni 2019 gick omkring 200 av VGR:s medarbetare i stora regnbågsparaden tillsammans under parollen "För varje människa".

Senast uppdaterad: 2020-08-11 13:46