Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Västra Götalandsregionen deltar i West Pride

Den 27 september till 3 oktober är det dags för årets West Pride, ett evenemang för att manifestera vikten av jämlikhet och mångfald. Självklart är Västra Götalandsregionen med och deltar. Är du?

West Pride är en festival som lyfter upp normkritik och hbtqi-personers livssituation genom konst och samtal. Västra Götalandsregionen ska vara ett föredöme och en föregångare i arbetet för jämlikhet och mångfald genom att uppmuntra till ett öppet arbetsklimat som motverkar fördomar och diskriminering. Det ska vi visa i varje möte med patienter, kunder, invånare och kollegor, men också genom att manifestera vår ståndpunkt när tillfälle ges.

Årets program

  • 20 september - 3 oktober: Flaggperiod – Vi uppmuntrar alla verksamheter att flagga med Prideflaggan
  • 29 september - 1 oktober, samt 3 oktober: Pride House pågår med flera seminarier, se programmet här
  • 2 oktober: Pride Parade - Paraden avgår från Gibraltarvallen kl. 12 med samling från kl. 11.
  • 2–3 oktober: Pride Park i Eriksbergshallen. Här finns utställare, montrar och scenunderhållning. VGR:s gemensamma monter hittar du vid entrén.

Våra seminarier

Läs mer och ta del av hela programmet under West Pride här

Syftet med Västra Götalandsregionens medverkan är att visa på att vi är ett föredöme och en föregångare i arbetet med mänskliga rättigheter, jämlikhet och mångfald. Ett ytterligare syfte är att visa hur vi arbetar för att förbättra hbtqi-personers livssituation i Västra Götaland.

Inför West Pride

Här hittar du kunskapshöjande material att jobba med internt inför West Pride.

Hbtq året om

Västra Götalandsregionen arbetar med hbtq-frågor hela året.

Maria Talja

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Beatrice Baan

Koordinator
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2021-09-23 08:53