Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Västra Götalandsregionen deltar i West Pride

Regiondirektör Ann-Sofi Lodin och många andra medarbetare går i prideparaden.

Den 12-16 juni 2019 är det West Pride i Göteborg. För Västra Götalandsregionen är det en självklarhet att vara med. Festivalen innebär en möjlighet att möta medborgarna och föra ett samtal om vården och annan verksamhet utifrån ett normkritiskt perspektiv.

– VGR ska vara en föregångare och ett föredöme när det gäller alla människors lika värde. Det ska märkas i vårt dagliga arbete och vara tydligt för alla som träffar oss, behöver oss eller arbetar hos oss. Att delta i festivalen, som så påtagligt står upp för jämlikhet, är ett annat sätt att visa vad vi står för, säger regiondirektör Ann-Sofi Lodin.

Västra Götalandsregionen kommer att vara engagerade i festivalen på flera sätt. Besökarna kommer att kunna träffa representanter från flera av våra verksamheter i Pride park och ta del av aktiviteter med hbtq-tema runt om i Göteborg. I den avslutande paraden den 15 juni går Västra Götalandsregionens verksamheter bakom en gemensam paroll: För varje människa. 

VGR har sedan flera år aktivt deltagit i West Pride och är en av festivalens bidragsgivare och samarbetspartners.

Senast uppdaterad: 2019-06-25 13:55