Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Vi arbetar med hbtqi-frågor året om

Västra Götalandsregionen har flera löpande insatser för att stärka hbtqi-personers rättigheter.

Gayhälsan

Sahlgrenska Universitetssjukhusets mottagning som vänder sig till dig som är man och har sex med andra män, samt dig som identifierar dig som transperson. Här kan du testa dig för hiv och andra sexuellt överförbara sjukdomar.

Kunskapscentrum för jämlik vård

Vi har bland annat tagit fram materialet En förälder blir till – ett verktyg för jämlikt föräldraskap och ett normspel för att påvisa hur normer kan påverka vilken vård vi ger/får.

Samråd hbtqi

Samrådet fokuserar på ojämlikhetsfrågor kopplade till kön, könsidentitet, könsuttryck eller sexualitet.

Patientnämnden

Du som är patient eller närstående kan vända dig till patientnämndernas kansli när du upplever att vården inte fungerar som den ska.

Ekonomiskt stöd till hbtqi-föreningar

Fotograf: Sergio Joselovsky

Västra Götalandsregionen ger ekonomiskt stöd till organisationer i det civila samhället för att stärka hbtq-personers rättigheter och möjligheter.

Regionstyrelsen ger verksamhetsstöd för mänskliga rättigheter till ideella föreningar och deras arbete för att stärka hbtq-personers rättigheter och motverka diskriminering.

Söka stöd


Senast uppdaterad: 2023-05-31 15:09