Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vi arbetar med hbtq-frågor året om

Västra Götalandsregionen har flera löpande insatser för att stärka hbtq-personers rättigheter.

Fotografi taget framifrån på sex personer som står i grupp.

För varje människa

Tolv mål med tillhörande åtgärder och indikatorer som följs upp. Det hittar du i VGR:s handlingsplan för mänskliga rättigheter. Sveriges enda!

Lundströmmottagningen

Lundströmmottagningen är Västra Götalandsregionens utredningsenhet för personer med könsdysfori. För att komma till mottagningen behöver du en remiss. Du kan antingen få en remiss av en vårdgivare eller skriva en remiss själv (så kallad egenremiss).

Gayhälsan

Sahlgrenska Universitetssjukhusets mottagning som vänder sig till dig som är man och har sex med andra män, samt dig som identifierar dig som transperson. Här kan du testa dig för hiv och andra sexuellt överförbara sjukdomar.

Kunskapscentrum för jämlik vård

Kunskapscentrum för jämlik vård har bland annat tagit fram materialet En förälder blir till – ett verktyg för jämlikt föräldraskap och ett normspel för att påvisa hur normer kan påverka vilken vård vi ger/får.

Patientnämnden

Du som är patient eller närstående kan vända dig till patientnämndernas kansli när du upplever att vården inte fungerar som den ska.

Samråd hbtq

Samrådet fokuserar på ojämlikhetsfrågor kopplade till kön, könsidentitet, könsuttryck eller sexualitet.

Ekonomiskt stöd till hbtq-föreningar

Fotograf: Sergio Joselovsky

Västra Götalandsregionen ger ekonomiskt stöd till organisationer i det civila samhället för att stärka hbtq-personers rättigheter och möjligheter.

Regionstyrelsen ger verksamhetsstöd för mänskliga rättigheter till ideella föreningar och deras arbete för att stärka hbtq-personers rättigheter och motverka diskriminering.

 

Söka stöd


Senast uppdaterad: 2018-04-27 13:54