Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Power Väst

Power Väst vill skapa samverkan mellan västsvenska aktörer inom vindkraftsområdet för att medverka till en nationell utveckling som ger förnybar och långsiktigt hållbar elproduktion från vindkraft.

Power Väst drivs numera inom ramen för Energikontor Väst och med finansiering från Energimyndigheten Parterna är Energikontor Väst, Länsstyrelsen i Västra Götaland och Chalmers. 

Power Väst

Mer vindkraft i Västsverige

Västra Götaland har goda förutsättningar för en utbyggnad av vindkraften och utveckling av näringen. Här finns både forskning, industriella aktörer och energibolag med stor kompetens. Tillsammans med aktiva kommuner strävar vi för att nå Power Väst två huvudmål:

  • mer vindel i Västra Götaland
  • mer arbetstillfällen inom vindkraftsbranschen

Samverkan en framgångsfaktor

Samverkan är den viktigaste framgångsfaktorn för en snabbare utveckling av vindkraftsbranschen i Västsverige, men också för snabbare etablering av fler vindkraftverk och ökad kompetens inom vindkraftstekniken. Power Väst satsning för mer vindkraft görs genom samverkan inom de tre delområden:

  1. Samverkan bland vindkraftens aktörer och utvidgning av samarbetsplattformen
  2. Strategi för kommunikation
  3. Utveckling av näringslivet

Power Väst var ett projekt inom Nätverket för vindbruk som drevs av Energimyndigheten 2008-2019.

Det här kan ni få av oss

Tillsammans med er kommun kan Hållbar Utveckling Väst och Power Väst arrangera ett seminarium för att svara på frågor om lokal vindkraft.


Senast uppdaterad: 2023-03-22 16:22