Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Om Power Väst

Power Väst startade i början av 2008 som en naturlig utvidgning av EU-projektet Power Cluster som är inriktat på havsbaserad vindkraft. Hösten 2008 fick projektet medel från Energimyndighetens nätverk för vindbruk. Innovatum anlitades för projektledningen. I den relativt unga bransch som vindkraft är, finns det idag ett stort behov av samordning. Där har Power Väst fyllt ett tomrum. Samtidigt har Chalmers startat ett nationellt centrum för vindkraftsteknik. Det borgar för en stark kompetensförsörjning. Det finns ett fortsatt behov av samverkan.

Syfte och mål

Syftet med Power Väst är att skapa en samverkan mellan västsvenska aktörer inom vindkraftsområdet för att medverka till en nationell utveckling som ger förnybar och långsiktigt hållbar elproduktion från vindkraft.

Andra syften är god utbildning och forskning för tillverkning av vindkraftverk som sammantaget ger många nya arbetstillfällen, och samverkan för etablering som möjliggör en väl genomtänkt utbyggnad av vindkraften i Västra Götaland.

Projektet Power Väst har två huvudmål:

  1. mer vindel i Västra Götaland.
  2. mer arbetstillfällen från vindkraft.

Organisation

Västra Götalandsregionen är projektägare.


Senast uppdaterad: 2017-02-16 13:30