Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allvarlig coronavirus-smitta i samhället

Minska smittspridningen genom att hålla avstånd till andra och stanna hemma vid minsta förkylningssymptom. Kontakta vården om du känner dig mycket sjuk.

Aktuell information om covid-19 (VGR)

Debatt: Nu kraftsamlar vi för klimatet

Nu intensifierar vi arbetet med att bli en fossiloberoende region. Det finns många fördelar med att gå före i omställningen, skriver en rad aktörer inom Västsveriges näringsliv, akademi, länsstyrelse, kommuner och Västra Götalandsregionen.

På regionstyrelsens sammanträde den 27 juni kommer beslut om en plan för att öka takten i klimatarbetet. Vi stärker det västsvenska ledarskapet för fossiloberoende ännu mer.

Desa områden ska prioriteras:

1 Hållbara transporter

2. Klimatsmart och hälsosam mat

3. Förnybara och resurseffektiva produkter och tjänster

4. Sunda och klimatsmarta bostäder och lokaler

Under perioden 2017-2030 kommer vi i högre utsträckning göra gemensamma prioriteringar kring de regionala utvecklingsresurserna för att uppnå största möjliga resultat, skriver en rad tunga politiker och ledare I Västra Götaland i en debattartikel i GP.

Läs hela debattartikeln i Göteborgs-Posten

Fossiloberoende Västra Götaland 2030

Processledare Klimat 2030
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:18