Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allvarlig coronavirus-smitta i samhället

Minska smittspridningen genom att hålla avstånd till andra och stanna hemma vid minsta förkylningssymptom. Kontakta vården om du känner dig mycket sjuk.

Aktuell information om covid-19 (VGR)

Miljöavdelningen söker ny miljöstrateg

Vi söker dig som vill bli en i teamet på miljöavdelningen. Du ska ansvara för att utveckla och driva det strategiska arbetet med en giftfri miljö inom Västra Götalandsregionens egna verksamheter.

Utgångspunkt för arbetet är målområdena "kemikalier" och ”läkemedel” som ingår i Västra Götalandsregionens miljöplan 2017-2020. Fokus ligger på att

  • bedriva ett aktivt förbättringsarbete som syftar till att undvika, avveckla och minska förekomsten av miljö- och hälsofarliga tillsatser i varor och kemiska produkter
  • genomföra stödjande insatser för att minska läkemedels miljöpåverkan.

Bred samverkan

Du ska fortlöpande planera, följa upp och redovisa resultaten av förbättringsarbetet. Arbetet kräver samverkan med många aktörer inom organisationen men också med externa kontakter. Miljöavdelningen utgör tjänstemannastöd i första hand till miljönämnden. Du är också ett stöd för andra nämnder och styrelser inom ditt kompetensområde.

Koppling mellan det interna och externa miljöuppdraget

Arbetet sker i nära samarbete och i dialog med verksamheternas miljösamordnare och andra nyckelpersoner i organisationen. Vi värdesätter din förmåga att koppla samman Västra Götalandsregionens interna arbete med det regionala utvecklingsarbetet i Västra Götaland.

Platsannonsen från miljöavdelningen på Koncernkontoret

Läs mer om miljöarbetet inom VGR som organisation

Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:18