Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allvarlig coronavirus-smitta i samhället

Minska smittspridningen genom att hålla avstånd till andra och stanna hemma vid minsta förkylningssymptom. Kontakta vården om du känner dig mycket sjuk.

Aktuell information om covid-19 (VGR)

Ny miljöchef utsedd

Gustaf Zettergren, så heter Västra Götalandsregionens nye miljöchef. Han ser fram emot att få jobba strategiskt med miljöfrågor och ta sig an aktuella samhällsutmaningar i samverkan med andra. I maj övergick tidigare miljöchef Helena L Nilsson till sin nya roll som regionutvecklingsdirektör.

 
Catharina Fyrberg
Foto: Catharina Fyrberg

Gustaf Zettergren är sedan 2014 är ansvarig för energifrågorna på VGR:s miljöavdelning. Han tillträder som Västra Götalandsregionens miljöchef 12 juni.

– Västra Götalandsregionen arbete med hållbar utveckling är starkt. För att göra det ännu bättre ska vi fortsätta dra nytta av vår egna stora organisation och vårt regionala utvecklingsuppdrag. Det gynnar både näringslivet i Västra Götaland och vår omställning till ett fossiloberoende och i övrigt mer miljömässigt hållbart samhälle, menar Gustaf.

Helena L Nilsson, tidigare miljöchef och numer regionutvecklingsdirektör, är nöjd med rekryteringen.

– Gustaf är en ledare med stor potential att driva och utveckla Västra Götalandsregionens miljöarbete och bidra till det gemensamma arbetet med hållbar utveckling, säger Helena L Nilsson.

– För min egen del och i min nya roll som regionutvecklingsdirektör kommer jag att få arbeta med samhällsutvecklingens alla dimensioner och jag kommer att ta med mig miljö- och hållbarhetsfrågorna in i det arbetet, säger Helena.

Ur Gustafs CV

Gustaf som i grunden är civilingenjör (Industriell Ekologi) från Chalmers och Magister från GU (Naturvetenskaplig problemlösning) arbetade innan han började på Västra Götalandsregionen på SIK – Institutet för livsmedel och bioteknik, numera en del av RISE koncernen. I den rollen var Gustaf bland annat projektledare för projektet Food Port kring livsmedelslogistik som Västra Götalandsregionen medfinansierade. Bland tidigare uppdragsgivare finns Consat Sustainable Energy Systems och Albany International. Både studier och arbete har tidvis skett utomlands, bland annat i USA och England.

Familjen består av fru och tre barn och till övriga fritidsintressen hör skog och natur, en del av arvet från uppväxten i Småland. Till det har tillkommit segling på Västkusten. Och familjebilen är självklart en elbil. 

Gustaf Zettergren tillträder som Västra Götalandsregionens miljöchef den 12 juni. Rekrytering av en ny miljöstrateg för energiområdet inleds inom kort.

Miljöarbete i Västra Götaland

Miljö i VGR:s organisation

Gustaf Zettergren

Avdelningschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2019-07-16 12:54