Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allvarlig coronavirus-smitta i samhället

Minska smittspridningen genom att hålla avstånd till andra och stanna hemma vid minsta förkylningssymptom. Kontakta vården om du känner dig mycket sjuk.

Aktuell information om covid-19 (VGR)

Så tycker VGR om åtgärdsprogram för miljömålen

I sitt yttrande över länsstyrelsens remiss ”Utmaningar för ett hållbart Västra Götaland - förslag till regionalt åtgärdsprogram för miljömålen 2017-2020”, anser Västra Götalandsregionen att länsstyrelsen mycket tydligare ska signalera vikten av måluppfyllelse för de regionala miljömålen.

Bedömningen idag är att de regionala miljömålen inte kommer att nås till 2020. Ett åtgärdsprogram är ett viktigt steg i arbetet med att nå dem. Men det krävs en mycket offensiv process runt åtgärdsprogrammet och en bred förankring för att lyckas.

Regionstyrelsen säger i sitt yttrande till länsstyrelsen att de mycket tydligt måste ta ett regionalt samordningsansvar. Och Västra Götalandsregionen delar gärna detta ansvar, inom de områden där gemensamt utvecklingsarbete redan pågår.

Det bör ske på liknande sätt som vi idag tillsammans driver processen ”Strategiska Vägval för ett gott liv i ett fossiloberoende Västra Götaland 2030”, som nu går in i en ny arbetsfas under namnet "Klimat2030 - Västra Götaland ställer om".

Remissen om åtgärdsprogram för att nå miljömålen ska besvaras senast 15 september 2017. Alla som vill har möjlighet att lämna synpunkter på förslaget.

VGR:s pressmeddelande från regionstyrelsens 2017-06-27 

Tomas Österlund

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2019-07-16 09:05