Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allvarlig coronavirus-smitta i samhället

Minska smittspridningen genom att hålla avstånd till andra och stanna hemma vid minsta förkylningssymptom. Kontakta vården om du känner dig mycket sjuk.

Aktuell information om covid-19 (VGR)

Svinnet i sjukvården ger utsläpp av växthusgaser - "mycket slängs i onödan"

Engångs- eller flergångs saxar?

Inköpta varor och tjänster, avfall och arbetspendling står för mer än 75 procent av Västra Götalandsregionens (VGR) utsläpp av växthusgaser. VGR vill driva på utvecklingen och ser mindre engångsmaterial, minskat svinn och mer klimatsmart mat som exempel på hur hälso- och sjukvården kan minska sin klimatpåverkan.

Hälso- och sjukvården i Sverige släpper ut cirka tre miljoner ton växthusgaser per år. Detta uppmärksammas nu av Läkartidningen i ett temanummer om hållbar sjukvård.  Västra Götalandsregionens (VGR) arbete lyfts fram som exempel i temanumret där flera medarbetare i VGR medverkar. 

– Det krävs nationell samverkan för att ytterligare snabba på arbetet för att främja en hållbar hälso- och sjukvård i Sverige, säger Anna Teghammar, miljöstrateg i VGR.

 Till artikeln i VGRfokus, och de båda artiklarna i Läkartidningen 09-10/2019

Miljöplan 2017-2020 och målen för produkter och avfall

Anna Teghammar

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2019-03-01 10:46