Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Västra Götaland ska vara fossiloberoende till 2030

Publicerad:

Vi behöver ta nästa steg i omställningen till ett fossiloberoende samhälle. Därför samlas idag en rad starka västsvenska ledare från näringsliv, akademi, kommuner och intresseorganisationer i Göteborg. Samtliga ingår i nybildade Klimatråd Västra Götaland.

I en debattartikel som publiceras i GT idag pekar aktörer inom klimatrådet på viktiga förutsättningar för att utsläppen av växthusgaser ska minska i den takt som behövs för att Västra Götaland ska kunna bli fossiloberoende till 2030 - samverkan mellan alla samhällssektorer och nivåer, konkreta åtaganden och långsiktiga spelregler för investeringar i till exempel förnybara energislag och att staten satsar på investeringar i hållbar infrastruktur.

Debattartikel i GT 2018-02-26

Klimatråd Västra Götaland är en del i kraftsamlingen Klimat 2030 – Västra Götaland ställer om. VGR representeras av regionstyrelsens ordförande Johnny Magnusson och miljönämndens ordförande Kristina Jonäng.

Läs mer om Klimatråd Västra Götaland:


Publicerad: