Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allvarlig coronavirus-smitta i samhället

Minska smittspridningen genom att hålla avstånd till andra och stanna hemma vid minsta förkylningssymptom. Kontakta vården om du känner dig mycket sjuk.

Aktuell information om covid-19 (VGR)

Vindkraft - goda förutsättningar men stora utmaningar

Det finns många tillstånd för nya vindkraftverk och tekniken blir allt effektivare och billigare, vilket talar för en kraftig utbyggnad av vindkraften i Sverige. Det konstateras i en ny marknadsanalys från Noden för näringsliv och affärsutveckling inom Nätverket för vindbruk hos Energimyndigheten.

- Låga ersättningsnivåer och utvecklingen av elmarknaden gör investerare tveksamma. Samtidigt finns ett mål om 100 % förnybar energi till 2030 och därefter behöver 100 TWh av befintliga kraftanläggningar ersättas till 2045. Mycket kommer att hända, men osäkert vad, menar Fredrik Dolff, samordnare för Noden för näringsliv och affärsutveckling som är placerad på Västra Götalandsregionen.

Pressmeddelande om nya rapporten Marknadsanalys av vindkraften 2016

Läs rapporten Marknadsanalys av vindkraften 2016 här

Fredrik Dahlström Dolff

Samordnare inom Nätverket för vindbruk, näringsliv- och affärsutveckling på Energimyndighetens vindnod
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:18