Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kraftsamling biogas 2017-2020

Biogas är ett prioriterat regionalt tillväxtområde för Västra Götalandsregionen. Miljönämndens Kraftsamling Biogas 2017-2020 innebär en fortsatt satsning för ökad användning och ökad produktion i Västra Götaland. En viktig del är fortsatt stöd till att utveckla Biogas Väst som en plattform för strategisk samverkan mellan västsvenska aktörer.

Kraftsamlingen genomförs i nära samverkan med Länsstyrelsen och det regionala energikontoret Hållbar Utveckling Väst och ska medverka till att Västra Götaland ska vara en gynnsam plats att verka på för aktörer inom hela biogaskedjan så att potentialen kan utnyttjas.

Inom Kraftsamling Biogas samlar Biogas Väst västaktörer i biogaskedjan för strategisk samverkan; från kommuner och energibolag till jordbruksföretag, fordonsindustri, drivmedelsföretag och forskning. Andra viktiga delar i miljönämndens kraftsamling är påverkansarbete och strategisk samverkan med andra regioner samt att erbjuda projektmedel via flera olika program för regionala utvecklingsinsatser till insatser som driver på biogasutvecklingen i olika led av värdekedjan. 

Kraftsamling biogas 2017-2020

Miljönämndens samlade satsningar på biogasutveckling i Västra Götaland 

Kraftsamling  biogas 2017-2020

Sök projektmedel

Har ni projekt på gång som kan öka användning och produktion av biogas i Västra Götaland? Eller har ni idéer om var en ökad samverkan inom biogasområdet kan göra störst nytta?

Läs mer om medel att söka för projekt som bidrar till stärkt biogasutveckling i Västra Götaland

Hanna Jönsson

Kraftsamling Biogas
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Tula Ekengren

Kraftsamling biogas
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2018-05-28 17:24