Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

70 miljoner till forskning om biomassa

Energimyndigheten satsar 70 miljoner kronor på ett nytt forsknings- och innovationsprogram ”Biomassa för energi och material”. Första utlysningen öppnar inom kort.

Målet för Energimyndighetens nya program är att utveckla nya metoder för produktion av biomassa från skog, åker och hav samt utveckla produktion av biobränslen från primärproduktionens restströmmar. Dessutom ska programmet karaktärisera biomassaflöden samt demonstrera tekniska lösningar och affärsmodeller i praktiken.

Forskningsinsatserna i programmet omfattar odlings- och tillförselsteget fram till den första industriella omvandlingsprocessen, exempelvis biogasframställning, förbränning eller industriell process. En viktig innovativ dimension i programmet är identifiering och beskrivning av miljö- och samhällsnyttor som kan generera intäkter till utvecklade produktionssystem.

Läs Energimyndighetens pressmeddelande

 

Senast uppdaterad: 2017-10-30 07:47