Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ny nationell strategisk innovationsagenda presenteras idag

Att Sverige börjar värdera biogasens roll i ett helhetsperspektiv, är ett avgörande steg i arbetet med att ställa om till en cirkulär ekonomi. Det slås fast i den nationella strategiska innovationsagenda som presenteras på konferensen Biogas för framtiden i Göteborg idag.

Kristina Jonäng, miljönämndens ordförande i Västra Götalandsregionen, ser agendan som helt avgörande i en målmedveten nationell satsning på biogasproduktion, vilket också stärker den svenska industrins konkurrenskraft på en global marknad.

– Vi måste förvalta vårt försprång inom området så vi kan förverkliga potentialen i den lokala biogasen. Det är bra för klimatet, kretsloppet, jobben och Sveriges möjligheter att exportera kunskap och teknik, säger Kristina Jonäng.

Den strategiska innovationsagendan ”Det svenska biogassystemet – nyckeln till cirkulär ekonomi” har tagits fram av det nationella nätverket Biogas i alla väderstreck, tillsammans med ett hundratal branschaktörer. Det har skett inom ramen för Strategiska innovationsområden, vilket är en gemensam satsning mellan VINNOVA, Energimyndigheten och Formas. Agendan i sin helhet finns på Biogas Östs hemsida.

Till pressmeddelandet

Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:18