Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ökad satsning på biogas i Västra Götaland med ny huvudman

Biogas Väst byter huvudman för en ännu mer kraftfull och ändamålsenlig organisation för utvecklingsarbetet kring biogas i Västra Götaland. Hållbar Utveckling Väst, det regionala energikontoret i Västra Götaland, tar över ansvaret 1 mars 2018. Övrigt påverkansarbete och strategisk samverkan med andra regioner med mera ligger kvar hos VGR.


– Vi är hedrade över att ha fått förtroendet att ta över den viktiga plattformen Biogas Väst. Med den erfarenhet och kompetens som det regionala energikontoret Hållbar Utveckling Väst besitter, i kombination med en så exceptionellt duglig och kvalificerad processledare som Bo Ramberg har vi ett väldigt bra utgångsläge för att leda och utveckla arbetet med biogas, regionalt och nationellt, säger Nardono Nimpuno, verksamhetsledare på Hållbar Utveckling Väst.

Påverkan - och projektarbetet kvar hos VGR

– Vi har en fortsatt hög ambition med biogasutvecklingen i Västra Götaland, säger Kristina Jonäng, miljönämndens ordförande, Västra Götalandsregionen. Biogas är en viktig regional utvecklingsfråga som bidrar till minskad klimatpåverkan och slutna kretslopp. Den nya processledaren kommer i nära samarbete med Västra Götalandsregionens Kraftsamling Biogas vidareutveckla aktörssamverkan inom Biogas Väst 2018-2020. 
 
Ansvaret för övriga insatsformer inom Västra Götalandsregionens Kraftsamling Biogas 2017–2020, som påverkansarbete, strategisk samverkan med andra regioner och fördelning av projektmedel, ligger kvar hos Västra Götalandsregionen  Västra Götalandsregionen har varit huvudman för samverkansplattformen Biogas Väst i sju år, 2011–2017. 

Läs hela VGR:s pressmeddelande

Hållbar utveckling Väst

Tidigare intervju med Bo Ramberg, på FordonsGas Sverige
 

Kontakt Biogas Väst

Bo Ramberg

processledare
+46 (0)704 97 59 27
bo.ramberg@hallbarutvecklingvast.se

Joel Karlberg

processmedarbetare
+46 (0)790 74 19 90
joel.karlberg@hallbarutvecklingvast.se

Tula Ekengren

Kraftsamling Biogas
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2019-07-16 11:23