Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Biogas Väst

Hållbar Utveckling Väst är ny huvudman till Biogas Väst. På deras sida hittar du nyheter, kalendarium, pågående projekt och mycket mer. Klicka på länken nedan för att komma till sidan. 

Biogas Väst

Biogas Väst är ett regionalt samarbete mellan kommuner, energibolag, jordbruksföretag, fordonsindustri, drivmedelsföretag, forskning med flera för ökad produktion och användning av biogas i Västra Götaland.

Biogas Väst möjliggör utbyte av kunskap och erfarenheter, utveckling av nya samverkansmöjligheter och tar initiativ till tekniska och affärsmässiga innovationer som stärker de västsvenska aktörernas position inom området. 

Biogas Väst utvecklades runt år 2000 genom ett projekt med Business Region Göteborg som huvudman och Västra Götalandsregionen som delfinansiär. Under perioden 2011-2017 var Västra Götalandsregionen genom miljönämnden huvudman för Biogas Väst, i nära samverkan med Länsstyrelsen i Västra Götalands län som också medfinansierar arbetet.

Från mars 2018 bytte Biogas Väst huvudman för en ännu mer kraftfull och ändamålsenlig organisation för utvecklingsarbetet kring biogas i Västra Götaland. Hållbar Utveckling Väst, det regionala energikontoret i Västra Götaland, tog då över ansvaret. Västra Götalandsregionen och Länsstyrelsen är fortsatta finansiärer. 


Senast uppdaterad: 2017-03-14 15:45