Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Exportsatsning inom livsmedel och kulturella och kreativa näringar

Få tillgång till ett brett nätverk av olika expertis från Business Sweden och våra partners i Exportcenter Västra Götaland för att genomföra en gemensam konkret marknadsinsats i USA.

Tillsammans skapar vi en handlingsplan för ditt företags internationella expansion. Målet är att genomföra en gemensam marknadsaktivitet i USA. I denna exportsatsning ingår planering för vad som måste göras före, under och efter vår gemensamma marknadsaktivitet.

Programmet startar med ett introduktionsmöte i juni 2020 och pågår till mars 2021. I programmet ingår nätverksträffar, utbildning, möten med personlig coach och en marknadsaktivitet i USA. Marknadsaktiviteten är planerad att genomföras under första kvartalet 2021.

Målgrupp

Vi riktar oss mot små och medelstora företag i Västra Götaland med engagemang och ambition att utvecklas internationellt. Exportprogrammet riktar sig till små och medelstora företag som redan idag exporterar till någon eller några marknader men som nu behöver ta nästa steg i sin internationella expansion. Vi riktar oss mot två branscher, Livsmedel och Kulturella och Kreativa näringar (KKN).

För att delta i exportsatsningen krävs engagemang och deltagande i alla aktiviteter.

Endast 10 platser finns. Intresseanmälan skickas innan introduktionsmötet i mitten av juni.

Detta ingår i exportsatsningen

1. Nätverk med andra exportföretag

Ditt företag blir del av en nätverksgrupp med andra företag i samma bransch. Genom gemensamma diskussioner av de utmaningar som det innebär att ta sig ut på nya marknader lär ni av varandra och hittar lösningar.

5 halvdagstillfällen.

2. Kurser

Kurserna anpassas efter gruppens önskemål om specifika frågeställningar inom affärskultur, affärsjuridik samt andra aktuella områden för en internationell expansion.

3. En personlig internationaliserings-coach

Individuella möten med affärsutvecklare från Business Sweden i Göteborg för stöttning i framtagning av en handlingsplan för just ditt företags internationalisering och deltagande i den gemensamma marknads-aktiviteten.

1,5 timmar x 3 tillfällen.

4. Marknadsaktivitet

Syftet är att öka deltagarnas kunskap om USA-marknaden och ge möjlighet att träffa och besöka relevanta aktörer, kunder och partners under en gemensam resa. Besöksprogrammet innefattar både gemensamma och individuella aktiviteter.

Aktuella datum

Uppstart under juni månad 2020.

Deltagaravgift

OBS! På grund av rådande situation med covid-19 kommer ingen deltagaravgift att utgå! Alla aktiviteter i programmet inklusive aktiviteter i samband med marknadsaktiviteten är kostnadsfria. Endast boende- och resekostnader tillkommer.

Programmet delfinansieras av Västra Götalandsregionen, Business Sweden och Tillväxtverket.

Intresseanmälan

Intresseanmälan skickas till olle.jonang@vgregion.se. Ange följande uppgifter i anmälan:

  • Företag
  • Organisationsnummer
  • Faktureringsadress
  • Namn
  • Titel
  • E-mail
  • Mobil

Välkommen att kontakta oss med dina frågor:

Olle Jonäng

Västra Götalandsregionen
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Övergripande frågor

Jonas Englund

Business Sweden
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
För företag inom livsmedelsbranschen

Ulrika Åkerman

Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
För företag inom kulturella och kreativa näringar
Senast uppdaterad: 2020-06-01 14:22