Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Svensk Design Säljer! Mötesplats i Tyskland

Borås stad arrangerar i samarbete med Sveriges ambassad i Tyskland, Västra Götalandsregionen och Business Region Göteborg en mötesplats för svenska företag i Tyskland. Mötesplatsen vänder sig till er som svenskt företag, designer/formgivare som kan ha ett intresse av att introducera svensk design på den tyska marknaden, redan är etablerade i Tyskland eller har planer på expansion.

Enligt en global undersökning om Sverige som designland på sociala medier som Visit Sweden låtit göra, uppfattar utländska turister svensk design som modern, innovativ, hållbar, enkel och funktionell. Vi ser fram emot att visa prov på och förstärka denna bild av svensk design i Tyskland.

I ett mera affärsnära projekt, erbjuder Sveriges ambassad i Tyskland att, torsdagen den 1 oktober hyresfritt upplåta lokaler i de nordiska ambassadernas Felleshus till dig som arbetar med att främja svensk design. Detta datum kan komma att ändras med hänsyn till covid-19 och rådande läge.

Ni erbjuds:

 • en mötesplats för dig/er och dina/era kontakter i Tyskland.
 • lokaler i Felleshus, som kostnadsfritt ställs till förfogande. Beroende på ert behov har vi olika rum till förfogande: auditorium (drygt 100 sittplatser), konferensrum (maximalt 40 platser) samt utställningsyta och entréhall.
 • att självständigt eller tillsammans med andra företag som representerar svensk design presentera och/eller sälja era produkter i de nordiska ambassadernas Felleshus i Berlin. Ni ansvarar själva för programmet i samband med er presentation. Ni kan exempelvis bjuda in till ett kortare föredrag som åtföljs av en mottagning där gästerna har möjlighet att prova eller köpa era produkter på plats.
 • att ambassaden står för vissa fasta kostnader som aktiviteten medför, exempelvis betalar vi för extra städning, vakt, bevakad garderob samt tontekniker vid evenemanget.
 • möjlighet till testförsäljning där intäkterna går direkt till Dig själv som deltagare.

Om intresse finns från er sida, erbjuder vi även:

 • att en medarbetare från ambassaden håller en välkomsthälsning samt deltar vid ert evenemang.
 • att ambassaden informerar press och fackmedia, multiplikatorer för svensk design, svenska nätverk i Tyskland om ert evenemang.
 • möjlighet att presentera ert evenemang, med länk, på de nordiska ambassadernas webbplats.

Ni åtar er att:

 • själva planera och organisera, bjuda in önskad målgrupp och närvara med tillräckligt med personal i samband med genomförandet av ert evenemang.
 • betala egna kostnader som uppstår och tillkommer, exempelvis transport för varor och eventuella lagringskostnader, rese- och boendekostnader, cateringkostnader med mera.
 • själva ordna betalningslösning vid försäljning av egen vara på plats.
 • samråda med handläggande ambassadpersonal om tänkt upplägg och genomförande av presentationen.

Vi hoppas att denna unika arena – den nordiska ambassadanläggningen i Berlin - för er att marknadsföra ert varumärke på och knyta nya kontakter vid, kan vara en intressant möjlighet för er i Tyskland. Vi erbjuder en plattform där ni kan komma i direkt kontakt och dialog med er tyska målgrupp, intressenter, professionella kontakter, slutkonsumenter, multiplikatorer och medieföreträdare beroende på ert intresse och behov.

Eftersom utbudet av tillgängliga lokaler och möjliga datum är begränsat så ber vi er, om ni är intresserade av att delta, att så snart som möjligt höra av er med en ”intresseanmälan” med information om vilken månad och format på evenemang som skulle kunna passa er bäst. Vid behov skickar vi gärna foton och ritningar på de tillgängliga lokalerna.

Har ni några ytterligare frågor är ni välkomna att höra av er till:

Jonas Widerström
Internationell näringslivssamordnare
Borås Stad - Stadsledningskansliet – Näringsliv

Telefonnummer: +46 768 88 71 72
E-post: jonas.widerstrom@boras.se


Senast uppdaterad: 2020-04-29 10:23