Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Unga landsbygdspriset 2015

Par på Lyrön prisades för nyskapande restaurang

Madelene Holmström och Erik Lyräng, prisades  den 8 maj med 25 000 kronor, i samband med Inspirationsdagen i Uddevalla. De driver restaurang och Café Bryggvingen och Lyröns Fisk och skaldjur på Lyrön utanför Orust. Utifrån sina yrkeskompetenser fiske, mat och musik har paret på egen hand byggt upp sin firma med restaurang, fiske och fiskaffär med god omsättning och vinst.

- Genom den nyskapande kombinationen att öppna restaurang med egna råvaror, musikinslag och gästhamn har paret möjliggjort ett framgångsrikt företagande med stora sysselsättningseffekter sommartid, kommenterar prisutdelare Tina Ehn, ledamot i regionutvecklingsnämnden.
Läs mer om verksamheten på www.bryggvingen.se

 

Syskon tog över familjens mjölkgård i Ljung

Syskonen Lina, Sara och Kalle Persson på Lida gård i Ljung prisades under Vårglädjedagen den 9 maj i Herrljunga.

- Syskonen har visat stort ansvarstagande och imponerande drivkraft när de tagit över sin fars stora mjölkgård med över 200 mjölkkor och god omsättning och vinst. De är starka förebilder och visar hur unga människor som vågar försöka och ges möjlighet till ansvar tillsammans kan klara av att driva avancerad företagsverksamhet med höga kvalitetskrav, kommenterar Ulf Eriksson, 1:e vice ordförande i regionutvecklingsnämnden, som delade ut priset tillsammans med Christina Abrahamsson, ledamot regionutvecklingsnämnden och kommunalråd i Herrljunga.


Senast uppdaterad: 2017-03-17 14:30