Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Unga Landsbygdspriset 2016

Driftig ung kvinna får ta emot pris

Charlotte Trogen, 22, startade Trogens Place efter studenten. Idag är hon inne på sitt fjärde år som företagare och på nationaldagsfirandet i Munkedal den 6 juni prisades och uppmärksammades Charlotte av Västra Götalandsregionen med 25 000 kronor som en av vinnarna i Unga Landsbygdspriset i Väst. Trogens Place är en kombinerad livsmedelsbutik och restaurang som kommit att bli ett viktigt nav i Hedekas.

- Med hjälp av kreativitet och en stor dos entreprenörskap har Charlotte skapat ett ekonomiskt framgångsrikt företag som drivs året runt och bidrar till stor samhällsnytta för ortens invånare, kommenterar prisutdelare Tina Ehn, ledamot i regionutvecklingsnämnden.

 

Par i Älgarås prisas för nyskapande verksamhet

Även Johanna och David prisades med 25 000 kronor, i samband med nationaldagsfirandet i Töreboda. Johanna och David är ett ungt par som byggt upp sin firma RCExplorer på egen hand och gått från 0 till 2,7 mkr i omsättning på knappt två år. Paret säljer radiostyrda modellflyg i form av bygg-kit online. En innovativ affärsidé som blivit en otrolig succé och skapat lokala sysselsättningseffekter i Älgarås.

- Genom nytänkande affärsfilosofi och online-baserad verksamhet har ett framgångsrikt företagande möjliggjorts och lokala sysselsättningseffekter skapats. Att verka globalt men ändå tänka lokalt är en självklarhet för paret och härigenom är de ett gott föredöme för unga entreprenörer på landsbygden, kommenterar prisutdelare Ulf Eriksson, 1:e vice ordförande i regionutvecklingsnämnden


Senast uppdaterad: 2017-03-17 14:32