Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Unga Landsbygdspriset 2017

Från gårdsmejeri till börsnotering – ung kvinna prisas för modigt entreprenörskap


För två år sedan tog Malin Jakobsson över som VD för DalsSpira Mejeri AB. Det handlade om att växa eller försvinna för det lilla mejeriet som startades som ett gårdsmejeri för getmjölk 2001. Malin satsade allt och idag är företaget börsnoterat och har flyttat till större lokaler i Färgelanda. Lokala bönder står i kö för att få leverera till DalsSpira och den 6 juni prisades och uppmärksammades Malin av Västra Götalandsregionen med 25 000 kr som en av vinnarna av Unga Landsbygdspriset i Väst.


- Som VD för börsens enda kombinerade get- och komjölksmejeri går hon före andra unga och visar vad ett modigt entreprenörskap kan betyda. En frisk satsning inom en svår bransch som bidrar till att skapa en levande landsbygd, kommenterar prisutdelare Henrik Sundström (M), ledamot i regionutvecklingsnämnden.


Driftig ung kvinna får ta emot pris i Munkedal


Även Kristel Detlefsen prisades med 25 000 kronor, i samband med nationaldagsfirandet i Munkedal. Kristel är en hängiven och samhällsengagerad pedagog som på kort tid byggt upp Skorpans Djur- och Naturförskola som är en framgångsrik och högkvalitativ förskola med fokus på djur, natur och hälsa.


- Kristel är en driven entreprenör som byggt sitt företag från grunden med en vällovlig ambition att ha starka lokala relationer med både samhälle och företag. Den väl fungerande förskolan bidrar till att skapa en attraktiv landsbygd dit familjer vill flytta och bosätta sig långsiktigt, kommenterar prisutdelare Petra Elf (MP), ledamot i regionutvecklingsnämnden.

Läs mer om Unga Landsbygdspriset i Väst


Senast uppdaterad: 2017-06-07 09:03