Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Unga Landsbygdspriset 2018

Tina Ehn (MP) och pristagarenn Marielle Örtengren, Ragneruds Business AB

Marielle Örtengren skapar reseanledningar ut på landsbygden

Marielle Örtengren fick ta emot priset av Tina Ehn (MP), ledamot i regionutvecklingsnämnden i samband med firande av nationaldagen i Färgelanda. Det en välbesökt och lyckad tillställning med fint värdskap av kommunen. 

Prismotiveringen för Marielle Örtengren

På den familjeägda camping-, konferens- och restauranganläggningen har Marielle med sin sambo tagit över och växlat upp verksamheten med innovativa satsningar, effektiv marknadsföring och dubblerad omsättning. Den nyöppnade inredningsbutiken inne i samhället har redan hunnit bidra till positiva ringar på vattnet för Högsäters centrumhandel.

Kärleken till hembygden och yrkeskompetens inom mat och turism kombineras med driv, målmedvetenhet och nytänkande affärsverksamhet. Positiva sysselsättningseffekter, samverkan med lokala aktörer och ökad turism på landsbygden gynnar hela bygdens utveckling.

Marielle vågade satsa på sin dröm - artikel i VGRfokus

Anita Lomander (S) delade ut priset til Martin Spjut

Martin - Markvinnare på skog och marktjänster 

Martin Spjut med  Spjut Skog och Marktjänst AB  fick ta emot priset av Anita Lomander (S) i regionutvecklingsnämnden i samband med Mingla i Mark, en välbesökt musikarrangemang för ungdomar som hålls i Kinna.

Prismotiveringen för Martin Spjut 

Med passion och målmedvetenhet har Martin byggt upp sitt företag från grunden och lyckats ta sig in bland etablerade konkurrenter. Med kunskap och god affärskänsla driver han ett företag specialiserat på röjning och underhåll av ledningsgator, trädbeskärning mm där miljötänk, hållbarhet och lyhördhet gentemot kund står i centrum.

Företaget växer med god vinst och skapar lokal sysselsättning. Att växa i kontrollerad takt med bibehållen kvalitet och utvecklad hållbarhet är kännetecknande för årets pristagare och genom sitt företagande skapar han optimism i sin bygd. 

Martin röjer skog med kvalitet och hållbarhet - artikel i VGRfokus


Senast uppdaterad: 2018-06-20 15:37