Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Pristagare ULV 2019

Unga landsbygspristagare Edvin Arnstrand i Vårgårda med Helén Persgren (MP)

Under loppet av en dag firades årets två mottagare av VGR:s Unga Landsbygdspriset som båda råkade komma från orter i Sjuhäradsområdet.

2019 har varit ett starkt år med många nomineringar och imponerande startfält. Totalt kom det in 21 nomineringar med god geografisk spridning i Västra Götaland, jämn könsfördelning och stor variation av branscher och affärsområden.

Priset delas ut för femte året i rad och har instiftats för att bidra till att mobilisera och synliggöra ungt företagande och stimulera ny kreativitet på landsbygden. Landsbygdsdefinitionen innefattar i praktiken hela Västra Götaland förutom de 20 största tätorterna. 

Juryns motivering om Edvin Arnstrand

Edvin Arnstrand, Stampen Cykel Vårgårda, Vårgårda kommun firades under Vårmarknaden där Helén Persgren (MP) från Vårgårda kommun delade ut checken och blommorna.

"Ung fullblodsentusiast som sedan barnsben gått in helhjärtat för allt som har med cykel att göra. På kort tid har han byggt upp den snabbväxande och lönsamma butiken Stampen Cykelaffär i Vårgårda där vanligt folk och proffs erbjuds ett brett sortiment och högkvalitativ service. Affären betyder mycket för centrumhandeln i Vårgårda och affärskonceptet lyckas väl där andra tidigare misslyckats. Pristagaren har även grundat den ideella föreningen Kesberget Bikepark som tagit över driften av den nedlagda slalombacken i Vårgårda och byggt downhillbanor som lockar mountainbikecyklister från när och fjärran. Förutom framgångsrikt företagande bidrar årets pristagare till ungt engagemang, samhällsnytta och ökad turism i Vårgårda. Härigenom är han ett gott föredöme för andra unga entreprenörer på landsbygden."

- Jag ska bjuda grabbarna på en öl för priset, och göra en cykelresa till typ Åre, säger Edvin Arnstrand.

Juryns motivering om Niklas Krantz

Niklas Krantz, Holmryds Mejeri, Bredared, Borås kommun firades på Fristadsdagen.

 
Unga landsbygdspristagaren Niklas Krantz, Bredaryd

"Med stort engagemang och beslutsamhet har årets pristagare tagit över familjegården i Bredared, växlat upp och förädlat verksamheten från traditionell mjölkgård till moderniserad produktion med eget mejeri. Investeringarna som gjorts på gården vittnar om ett starkt och modigt entreprenörskap och med hjälp av ett innovativt förhållningssätt har han lyckats vända motgång till framgång, öka företagets omsättning och bidra med positiva sysselsättningseffekter i bygden. En modig satsning i en konkurrensutsatt bransch som ger ringar på vattnet och bidrar till en levande landsbygd."

- Jag vill använda pengarna till en gåva till min fru som fått stå tillbaka mycket under mitt arbete med att utveckla företaget, säger Niklas Krantz.

Unga Landsbygdspriset

Topplistan 2019


Senast uppdaterad: 2020-01-28 08:39