Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Företagsfinansiering

Västra Götalandsregionen erbjuder medfinansiering till små och medelstora företag (SME-företag) som vill satsa på digitalisering, innovationer, globalisering, ökad sysselsättning, forskning och förnyelse. Vi prioriterar satsningar som är ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbara. Stöden kommer från det statliga anslaget för regional utveckling.

För att stötta Västsvenska företag som drabbas av coronautbrottet är alla av Västra Götalandsregionens ordinarie erbjudanden om stöd öppna för företag att söka. Förra årets extra satsningar är nu stängda. En särskild FoU-kortsutlysning pågår och beslut fattas före sommaren.

Så här arbetar VGR med företagsstöd

Kontakt

Med anledning av rådande läge kan det vara svårt att nå oss på telefon. För nya ärenden och förfrågningar, använd helst e-post foretagsfinansiering@vgregion.se så kontaktar en handläggare dig skyndsamt. Beskriv kort ditt företag och vad du söker stöd för eller skriv din fråga.

Våra senaste beslut

Under 2021 har Västra Götalandsregionen lämnat stöd till 118 företag, samt betalat ut medel till 137 företag som gått en utbildning arrangerad av Turistrådet Västsverige. Ca 25,56 miljoner kronor är reserverade för dessa 255 företag. Här är besluten fram till och med den 30 juni. Den 9 juni fattades beslut om drygt 5,1 miljoner i FoU-stöd till 9 forskningsintensiva satsningar för nya tekniker och produkter. Du kan läsa mer här nedan.

I listan kan man få en bild av hur vi fördelar medlen efter geografi, samhällsnytta och VGRs program för hållbar utveckling. Vi får inte lämna ut affärshemligheter, därför är exempelvis texten för förstudiemedel kort. Många företag har fått stöd för att utveckla nya lösningar med anledning av Covid19. Vi har markerat dessa i filerna nedan.

 • Reparell AB
  Microplastfritt och biologiskt nedbrytbart garn för att ersätta polyester i kläder
20 000 kr
Göteborg
 • Nössemarks Lanthandel AB
  Driftstöd till dagligvarubutik

230 237 kr
Dals-Ed

 • Dtvnor AB
  Driftstöd till dagligvarubutik

7 500 kr
Orust

 • Andersson & Hanssons Automation AB
  Tjänsteutveckling inom industri

50 000 kr
Sotenäs

 • ELICOM AB
  Förundersökning och plan för expansion via ett nytt ställverksfabrikat

150 000 kr
Töreboda

 • Hana Jamali Psykologtjänster AB
  Verifieringmedel- Innovation
24 200 kr
Göteborg
 • Avidemic AB
  Verifieringsmedel- Innovation

49 700 kr
Göteborg

 • ElektroSkutt AB
  Smarta elinstallationsprodukter för minskat materialspill

81 310 kr
Trollhättan

 • Qlogic AB
  Internationalisering av egenutvecklade personaladministrativa produkter

102 000 kr
Göteborg

Hela listan- företagsstöd 2021. excel

Hela listan företagsstöd 2021. PDF

Hela listan-företagsstöd 2020. excel

Hela listan - företagsstöd 2020. PDF

Hela listan- företagsstöd 2019.excel

Hela listan- företagsstöd 2019.PDF


Senast uppdaterad: 2021-06-30 11:54