Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

FoU-kortet

Västra Götalandsregionen erbjuder stöd till forskningsprojekt som ska hjälpa företag att ta fram ny vetenskaplig kunskap och kompetens för att utveckla tjänster, varor och processer.

Utlysning öppen 3 september -14 oktober 2020 

Utlysningen är en del av Västra Götalandsregionens satsning för att stötta näringslivet i spåren av pandemin Covid-19. Hösten 2020 utöker vi erbjudandet och välkomnar även tillverkande företag där det sökande företaget i sig är ett SME men som genom sina ägare inte faller inom definitionen SME.

Upp till 700 000 kr i FoU-stöd kan lämnas. Resultatet ska ge tydliga konkurrensfördelar till exempel i form av utveckling av ny kunskap, förbättrad pris/prestanda i förhållande till konkurrenter, stärkta immateriella tillgångar eller lägre tillverkningskostnad.

Stödet är en del av ett VGR-projekt för projekt och utvecklingsinsatser i små och medelstora företag. Stödet finns som FoU-bas och som FoU-avancerat.

Utlysningstext för FoU-kort hösten 2020

Frågor och svar om stödet och vem som kan söka

Folder om FoU-kortet (observera att maximalt belopp har höjts)

Ett SME-företag har högst 249 anställda. Läs mer om definitionen här.

FoU-bas

Kan sökas året om och är en snabb lösning för att utreda hur en större FoU-insats kan läggas upp. Du kan ansöka om 10 000 - 50 000 kronor.

Du gör ansökan i portalen Min Ansökan. Här finns också en länk till specifika VGR frågor du måste svara på:  VGR-Guide till frågeformuläret

Vi tar emot och behandlar ansökningarna och utbetalningar 2 januari-15 juni och 15 augusti-15 december. Under sommar och juluppehåll kan vi bara göra detta i mån av tid.

FoU-avancerat

Kan vanligtvis sökas vid två utlysningar per år. Det maximala beloppet är 700 000 kronor. UTLYSNING PÅGÅR 3 SEP TOM 14 OKT 2020.

Du gör ansökan i portalen Min Ansökan. Här finns också en länk till specifika VGR frågor du måste svara på:  VGR-Guide till frågeformuläret

Utbetalning

Utbetalningsansökan görs efter att aktiviteter enligt beslutet har genomförts och fakturorna har betalats. För FoU-kort avancerat kan utbetalning göras vid två tillfällen.

Utbetalningsansökan och redovisning till VGR gör du på Tillväxtverkets portal "Min Ansökan"

Var noga med att fylla i alla uppgifter och ta med alla bilagor i utbetalningsansökan.

Obligatoriska bilagor som ska bifogas  utbetalningsansökan

Beviljade FoU-projekt juni 2020

Berlex i Kungälv AB: Utveckling av ny produkt för ökad säkerhet för trafikanter och vägarbetare

Captario AB: Utveckla algoritmer inom maskininlärning och AI för att stödja beslutsfattande vid utveckling av nya läkemedel

Climator Sweden AB: Utveckla och testa ny innovativ varmfyllnadsteknik och nya hållbara material för effektiv fyllning, förslutning och lagring av PCM-produkter (Phase Change Materials)

Jakobsdals Charkuteri AB:  Råvaruutveckling för nya livsmedel i samarbete med RISE

Light Energy Saving Sweden AB: Utveckla cirkulärt system för belysning i byggbranschen

Partex Marking Systems AB: Utveckla ett hållbart materialalternativ till dagens PVC i Partex märksystem

Promosoft AB: Maskininlärning, hitta AI algoritmer för efterfrågeprognoser och lagerstyrning

Provexa AB: Utveckla en krom- och nickelfri ytbehandling för att ersätta dekorativt krom avseende utseende och funktion

Strawbees AB: Ta fram miljövänliga alternativ till polypropen i sina produkter, utveckla tillverkningstekniker och cirkularitet

Marianne Gustafsson

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Gabriel Skarbäck

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2020-09-04 14:23