Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Hållbarhetscheck - Elektrifiering

Ett viktigt mål i det globala, nationella och inte minst regionala hållbarhetsarbetet är att bli fossiloberoende. För att minska klimatpåverkan behöver vi därför identifiera och implementera lösningar som bidrar till en koldioxidsnål lösning där små och medelstora företag spelar en viktig roll. Industri- och transportsektorn är mitt i en historisk omställning från fossila bränslen till el. I det stora teknikskifte och den gröna omställning som pågår kommer det behövas både ny och befintlig kompetens inom näringslivet samt utveckling av nya produkter och tjänster. 

Hållbarhetschecken kan endast gå till att anlita extern konsult. Fokus för detta insatsområde är tillverkande och industrinära små och medelstora företag. Stödet riktar sig ej till åkerier eller entreprenadföretag.   

Hållbarhetscheck inom detta insatsområde syftar till att finansiera satsningar som fokuserar på produkt och tjänsteutveckling inom energiskiftet.   

För att läsa mer om hur VGR jobbar med elektrifiering, läs här 

Exempel på satsningar som kan finansieras:   

Kartlägga och genomföra fossilfria/ koldioxidsnåla transportlösningar genom transportplanering, samverkan eller utveckling.   För mer information om energikartläggning, hänvisar vi till energimyndigheten. Normalt ges inte stöd till satsningar som avser energikartläggning.  

Ta fram en strategi för elektrifiering av tillverkande företag    

Utveckla energieffektiva produkter och tekniklösningar exempelvis sensorer, energilagringslösningar, energiöverföring mm.  

Implementera energieffektiva lösningar för produktionssystem och affärsverksamhet   

Signe Ahlsten

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Gabriel Skarbäck

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Moa Boéthius

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Josef Gustafsson

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Tjänstledig

Senast uppdaterad: 2022-10-11 15:22