Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Internationalisering

Att öka den svenska exporten är prioriterat av Västra Götalandsregionen. Därför finns en affärsutvecklingscheck för att gå in på nya marknader. Checkarna kan använda för att utreda frågor kring Brexit. Det betyder att även företag som redan är aktiva i Storbritannien kan söka checkarna. Vi har flyttat fram slutdatum eftersom efterfrågan har ökat och årets utlysning stänger 4 november. Vi hoppas på nya pengar för 2020.

Ditt företag kan söka 50 000 - 250 000 kr

Checkarna riktar sig till företag som har:

  • 2-49 anställda.
  • en omsättning på minst 3 miljoner kronor (och högst 10 miljoner Euro)
  • en ekonomi i ordning.

Du kan få en check för upp till halva kostnaden och resten betalar ditt företag. Ditt företag kan söka stödet för ny kompetens i form av externa konsulter samt i viss mån resor. Läs mer på Tillväxtverkets frågor och svar. I Västra Götaland är inte projektanställningar stödbart.

Är du intresserad?

Kan du svara JA på frågorna i länken? I så fall:Spara ner och fyll i intresseanmälan (wordformat) 

Därefter mejlar du den till: regionutveckling@vgregion.se. Du kan också posta den till: Västra Götalandsregionen, Koncernstab Regional Utveckling, avd. Näringsliv,  Regionens Hus, 405 44 Göteborg

Gör sedan en ansökan i länken Min Ansökan.  Där ska du scanna in företagets senaste årsbokslut, offerter och din intresseanmälan. Läs först igenom Så ansöker du om affärsutvecklingscheck

Du kommer sedan att bli kontaktad av någon från VGR eller ALMI Företagspartner och får presentera din idé. Kontakt på VGR hittar du längre ner på sidan. Kontakt på ALMI är: Helene Öhrvall 

Prioriteringen av intresseanmälningarna görs gemensamt av Västra Götalandsregionen,  ALMI Företagspartner Väst och Tillväxtverket. Bedömer vi att vi kan medfinansiera din satsning så kontaktar vi dig. 

Vid prioriteringen tittar vi på företagets hela ekonomiska situation och företagets förutsättningar att växa. Vi tittar också på eventuella utdelningar till ägare för att bedöma om satsningen kan göras utan en affärsutvecklingscheck.

Vi har ett prioriteringsmöte per månad. Årets sista möte är den 19 november. Besluten måste fattas senast 30 november så vi måste ha kompletta ansökningar vid mötet. 

Utbetalning

Du gör ansökan om utbetalning när ditt företag är klar med aktiviteterna i beslutet och fakturorna är betalade. Sista redovisningsdag står i ditt beslut.

Du gör ansökan om utbetalning via Tillväxtverkets portal "Min ansökan"

Obligatoriska bilagor som du ska scanna till oss vid utbetalningen är:
- Ifylld lägesrapport- eller ifylld slutrapport
- Ifylld verifikatsammanställning
- Betalade fakturor. Vi godkänner bara separatfakturor som överensstämmer med offert.
- Betalningsbevis  (Ett exempel på godkänt betalningsbevis)
- Anställningsavtal, CV samt lönespecifikation (detta gäller bara de som fick beslut under 2018 då projektanställning var stödbart)

Läs också villkorsbilagan du fick med beslutet.

Gabriel Skarbäck

Telefonnummer

Jane Boyton

Telefonnummer

Marianne Gustafsson

Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2019-10-14 09:15