Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Investeringsbidrag kommersiell service

Investeringsbidrag kan sökas för investeringar inom kommersiell service på landsbygden och syftar till att den lokala servicen på landsbygden ska kunna bibehållas och utvecklas.

Stöd kan sökas för till exempel nybyggnation, upprustning av befintliga lokaler, inköp av inredning eller utrustning såsom kyl/frys, åtgärder som bidrar till energieffektivisering eller satsningar som innebär minskad sårbarhet. Det kan även vara satsningar för utveckling av befintlig service, till exempel för att tillhandahålla nya typer service.

Investeringsbidrag kan sökas till butiker eller drivmedelsstationer som är den enda på sin ort. Bidrag kan även sökas i samband med nystart.

Prioritering av stöd görs bland annat med hänsyn till geografiska och befolkningsmässiga förhållanden i serviceglesa områden. Kontakta handläggare för frågor om stödbara kostnader.

Villkor

Stödet kan uppgå till 50% av investeringen och vid särskilda skäl maximalt 85%. Stöd utbetalas i efterhand.

Ansökan görs på Tillväxtverkets webbportal https://minansokan.se/ under rubrik "Söker du stöd till ditt företag?"
Observera att ansökan måste ha inkommit innan investeringen påbörjas.

Hanna Nyroos

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2023-02-17 16:35